"DEVOJČICA ČUDO"! Otac kaže da se spašena Božjom voljom, imala je samo 12 kada se avion srušio u Indijski okean
Devojčica koja je preživela, Foto: Printscreen/Youtube

božja volja

"DEVOJČICA ČUDO"! Otac kaže da se spašena Božjom voljom, imala je samo 12 kada se avion srušio u Indijski okean

U avionu je bilo 152 ljudi, uključujući i njenu majku - svi su poginuli, osim devojčice

Objavljeno:

"Devojčica čudo", koja je jedina preživela pad jemenskog aviona u Indijski okean, spasena je "Božjom voljom", rekao je njen otac na 12-godišnjicu tragedije.

Baja Bakari je imala samo 12 godina kada se jemenski avion 626 srušio u Indijski okean 30. juna 2009. godine - ubivši svakog u letelici, osim nje.

Francusku tinejdžerku su mediji nazvali "devojčica čudo" nakon što je otkriveno da je 14 sati ostala na površini držeći se za olupinu aviona, iako je jedva znala da pliva i nije imala prsluk za spasavanje.

Na letu Jemen ervejza od Sane u Jemenu do Morona na Komorskim ostrvima bilo je 152 ljudi, uključujući i Bajinu majku, koji su svi poginuli.

U stanju šoku, devojčica je tada bila ubeđena da nije došlo do avionske nesreće.

Prestravljen vestima njen otac je bio zapanjen otkrivši da je Baja nekako još uvek živa.

Nakon nesreće je sa ćerkom pričao telefonom i pitao je šta se dogodilo.

- Videli smo da avion pada u vodu. I ja sam se našla u vodi. Čula sam da ljudi govore, ali nikoga nisam videla. Bilo je mračno, ništa nisam videla - rekla je tada devojčica.

Rekla je ocu kako ne zna dobro da pliva, zbog čega se uhvatila za nešto.

Baja je bila uverena da su u početku postojali i drugi preživeli nakon što je čula glasove, pre nego što je shvatila da su podlegli gotovo nemogućim okolnostima.

Njen otac Kasim Bakari rekao je za francuske medije da je njegova ćerka vrlo stidljiva devojčica i da nikada nije pomislio da bi preživela ovako nešto.

- Ne mogu da kažem da je to čudo, to je Božija volja - rekao je njen otac.

Avion je bio udaljen samo sedam minuta od aerodroma na Komorima kada je nestao sa kursa, pre nego što je počeo da pada sa neba.

Zvaničnici su rekli kako je kontrolni toranj bio obavešten da se avion približava, pre nego što je izgubio komunikaciju sa njim.

Istraga o katastrofi kasnije je otkrila da je avion upao u aerodinamičnu kabinu, kao rezultat grešaka posade koja nije reagovala na znakove upozorenja.

Baja, koja sada ima 24 godine, provela je noć sama na moru bez prsluka za spasavanje.

Tek sledećeg popodneva, 14 sati nakon nesreće, prestravljena i umorna devojčica primećena je u okeanu. Član spasilačkog tima ušao je u vodu kako bi devojčicu prebacio na brod, jer je bila previše slaba.

U stanju šoka, Baja je ispričala neobičnu priču o tome kako je završila u Indijskom okeanu.

Naime, rekla je spasiocima kako je sama ispala iz aviona jer je previše jako pritisla čelo na prozor. Devojčica je u Pariz prebačena vladinim avionom.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.