GLEDAJTE NA SVOJU ODGOVORNOST! POLICAJAC snimljen pri napadu na AUTISTIČNOG DEČAKA (VIDEO)
Napad, Foto: Printscreen

OVO JE NEDOPUSTIVO!

GLEDAJTE NA SVOJU ODGOVORNOST! POLICAJAC snimljen pri napadu na AUTISTIČNOG DEČAKA (VIDEO)

Porodica 16-godišnjaka nije podnela optužnicu.

Objavljeno:

Policajac iz Kalifornije oborio je 17-godišnjeg autističnog dečaka na tlo i udario ga u lice nakon što je ovaj pokušao da pobegne.

Incident se dogodio u gradu Vakavil, između San Franciska i Sakramenta, a snimak sa bezbednosne kamere postavljene na susednoj kući podelio je otac tinejdžera. Na njemu se vidi kako Preston Vulf (17) stoji na ulici. Prilazi mu policajac, a dečak seda dole. Policajac, čije ime nije objavljeno, bacio je njegov trotinet i krenuo da mu stavi lisice na ruke. U tom trenutku tinejdžer je krenuo da beži, ali ga je policajac dohvatio i bacio na tlo. Dok ga je držao prikovanog na tlu, udario ga je u lice.

Prestonov otac Adam kaže da je njegov sin bio uplašen i zbunjen tokom susreta s policajcem.

- Mislim da Preston više nikad neće verovati policiji. Ja sam za policiju, ali protiv zlostavljanja – rekao je on, preneo je "Njujork dejli njuz".

“The police came over and threw his scooter and got in his face,” Adam Wolf said as he described the situation involving...

Posted by WFLA News Channel 8 on Петак, 23. април 2021.

Iz policijske stanice u Vakavilu rekli su da su se Preston i neidentifikovani 16-godišnjak potukli pre nego što je došao policajac.

Adam Vulf je rekao KTXL-u da je tuču započeo drugi dečak i da je Preston dohvatio metalnu cev kako bi se odbranio. Šesnaestogodišnjak je bio taj koji je pozvao policiju. Policija je objasnila da je došla na dojavu o "napadu smrtonosnim oružjem". Tvrdili su da policajac nije znao da je Preston autističan.

"Želim da vas uverim da ne uzimam olako ove okolnosti i da sam posvećen tome da uradim sve što je moguće kako bih obezbedio odgovornost i transparentnost dok ispitujemo SVE aspekte ovog incidenta", naveo je šef policije Jan Šmucler na "Fejsbuku".

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.