"NISAM TAKO ZAMIŠLJAO ŽIVOTNO PUTOVANJE": Muškarac zamalo umro od PARAZITSKOG CRVA koji mu je upuzao u POLNI ORGAN!
Proveo tri meseca u bolnici, Foto: EPA / Tamas Kovacs

JEZIVO

"NISAM TAKO ZAMIŠLJAO ŽIVOTNO PUTOVANJE": Muškarac zamalo umro od PARAZITSKOG CRVA koji mu je upuzao u POLNI ORGAN!

Parazitski crv je u njemu položio jaja, zbog čega je polako postao toliko bolestan da je njegov imuni sistem napao kičmu

Objavljeno:

Jedan putnik je proveo tri meseca u bolnici i izgubio upotrebu nogu nakon što se okupao u jezeru - kada mu je parazitski crv uplivao u penis.

Džejms Majkl (32), je pre dve godine išao na kupanje sa prijateljima u jezeru Malavi na jugoistoku Afrike, ali nije imao pojma da mu se parazitski crv ukopao u privatne delove.

Parazitski crv je u njemu položio jaja, zbog čega je polako postao toliko bolestan da je njegov imuni sistem napao kičmu.

On je bio hospitalizovan na tri meseca dok su se lekari borili da infekciju - bilharziju - stave pod kontrolu, pružajući mu samo 30 odsto šanse za puni oporavak. Nakon boravka u invalidskim kolicima, pateći od provabe i korišćenja štaka četiri meseca, konačno se potpuno oporavio.

Džejms, iz Kesingtona u centralnom Londonu, rekao je: "Kada se osvrnem i pogledam fotografije iz svog vremena u Africi, čudno je misliti da je tu parazit upuzao u moj penis".

"Nisam baš tako zamišljao životno putovanje sa prijateljima, celo iskustvo je bilo nadrealno i čudno".

Bilo je poput odlaska pravo sa rajske plaže u bolnički krevet, gotovo onesposobljen i bespomoćan, rekao je Džejms.

"Ovo putovanje me je nateralo da definitivno više razmišljam o svom zdravlju i o tome kako da se brinem o sebi - poput čitanja zdravstvenih rizika kada putujem. Rekao bih svakom ko razmišlja da uđe u jezero Malavi da to ne čini. Jednostavno nije vredno potencijalnih rizika da vam se mali crv popne u telo kroz vaše delove. To je grotesna, mučna misao."

"Ovo je bilo užasno. Osećaj je kao beskrajna planina na koju sam morao da se popnem", rekao je.

Džejms je na "životno putovanje" u Afriku sa svoja tri prijatelja otišao u avgustu 2017. godine. Putovali su iz Zambije u Zimbabve, pre nego što su posetili Malavi na pet dana. Grupa je plivala i vozila kanu tri sada dnevno svakog dana u jezeru, pre nego što se vratila nazad u Veliku Britaniju.

"Iako sam se tada zarazio infekcijom, ništa se nije dogodilo i mogao sam da odem kući misleći da je sve u redu", rekao je.

U oktobru 2018. godine Džejms je počeo da primećuje gubitak osećaja u nogama i u početku je mislio da je to umor of biciklizma.

"Pretpostavljao sam da je to samo od vežbanja, pa nisam brinuo oko toga", rekao je.

"Ali osećaj umora se nije promenio, i zapravo se pogoršao tog meseca".

Pogoršavalo se tokom nekoliko nedelja, dok mu nije trebalo 5 minuta da se popne uz 15 stepenica do svog stana.

U bolnicu je otišao u novembru 2018. godine kada se probudio nekontrolisano se znojeći i počeo da brine da li ima MS ili bolest motornih neurona. Zabrinutom Džejmsu su dali antibiotike i poslali ga kući, ali on se osećao užasno i nakon nedelju dana kasnije, sa gubitkom osećaja, vratio se u bolnicu.

"Objasnio sam im da se nešto ozbiljno događa", rekao je. "Otišao sam na odeljenje za neurologiju, a oni su uradili analize krvi da vide šta se dešava. Ubrzo su utvrdili da moj imuni sistem napada moju kičmu, što je dovelo do gubitka kontrole nad mojim nogama. Stavili su me na šestomesečnu terapiju steroida da bih se suprotstavio ovome, ali i dalje nisu znali šta je uzrokovalo sve to".

Lekari iz bolnice za tropske bolesti rekli su uspaničenom Džejmsu da mu je parazitski crv puzao po penisu i polagao jaja u telo. Nedelju dana pre Božića dijagnostikovana mu je bilharzija - infekcija koju je izazvao parazitski crv koji živi u slatkoj vodi u suptropskim i tropskim regionima - i dobio je odgovarajuće lekove. "To je ubilo infekciju, ali sam ostao oslabljen", rekao je.

Koronavirus, Bolnica, Pacijent
foto: EPA / YANNIS KOLESIDIS

PROGNOZA LEKARA

Rekli su mi da postoji 30 odsto šanse da se potpuno oporavim - za deset godina. "Bio je to užasan osećaj - osećao sam se potpuno bespomoćno i šanse nisu bile dobre. Ne bih mogao da poželim nikome šta sam prošao."

Morao je da provede tri meseca u bolnici u invalidskim kolicima, a zatim četiri meseca na štakama, do aprila. Takođe se morao suočiti sa ekstremnim aknama izazvanim steroidima, dijarejom i upotrebom katetra jer nije mogao da koristi toalet. Džejms je rekao: "Bol nije nalik ni na šta što sam ikad znao. Ponekad je to bio mučan fizički bol koji me je iscrpljivao".

Koronavirus, Bolnica, Lekar, Vađenje krvi, Analiza, Testiranje na koronavirus
foto: EPA/MARK R. CRISTINO

OPORAVAK

„Rano u oporavku - negde u januaru - imao sam zaista strašno izbijanje akni koje su mi se spuštale niz leđa i niz ruke. "Nisam mogao da spavam mesec dana, jer me je ležanje na leđima bolelo. Nisam smeo da budem pod vodom, tako da sam se tuširao samo spreda".

"Gubitak osećaja i upotrebe nogu uticao je na svaki deo mog života. Nisam mogao da vežbam mnogo zbog infekcije, koja je bila teška. "U januaru nisam mogao normalno da koristim toalet, pa sam morao da koristim kateter. To mi je bilo prilično neugodno, jer to nije nešto što povezujete sa mladim momcima.

Džejms je takođe izgubio apetit i borio se da održi seksualni život sa svojom devojkom. Rekao je: „Moja devojka nije mogla da me zagrli jer me je sam dodir boleo, a nismo bili prisni međusobno jer mi je to prebolno. „Svakako ću dobro razmisliti pre nego što se okupam u jezeru Malavi.“

(Espreso/7news.com.au)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.