VASPITAČICA SE IŽIVLJAVA NAD DETETOM OD 4 GODINE: Deca prestravljena, kamere zabeležile jeziv događaj
Učiteljica u vrtiću na Halkidiju izbacila je u dvorište zbog “kazne” jer je bila nevaljala, Foto: Printscreen/youtube

SKANDALOZAN SNIMAK

VASPITAČICA SE IŽIVLJAVA NAD DETETOM OD 4 GODINE: Deca prestravljena, kamere zabeležile jeziv događaj

Čin kažnjavanja u vrtiću šokirao je svet

Objavljeno: 22:48h

Nesvakidašnja scena maltretiranja u vrtiću viđena je u Grčkoj prošlog utorka 26. januara u trenucima kada je hladno vreme zahvatilo zemlju.

Naime, “kažnjena” devojčica (4) je izbačena ispred vrata vrtića na hladno bez jakne gde je odmah počela da vrišti i da doziva mamu.

Nosila je samo ružičastu haljinu, bez jakne u tim trenucima.

Učiteljica u vrtiću na Halkidiju izbacila je u dvorište zbog “kazne” jer je bila nevaljala.

Dok je devojčica neprestano vrištala, ostala deca u učionici su bila prestravljena. Neki su kasnije rekli svojim roditeljima da su “začepili uši rukama” jer nisu mogli da slušaju vrisku svoje drugarice iz grupe.

Prolaznica, majka koja takođe ima dete u istom vrtiću čula je vriske. Snimila je mobilnim telefonom ovu potresnu i nehumanu scenu.

Šokirana majke je ušla u vrtić i zatražila objašnjenje. Vaspitačica je tvrdila da je četvorogodišnjakinja bila nestašna, imala je napad i bila je van kontrole i napadala je drugu decu.

Roditelji druge dece u vrtiću Agios Mikolaos na Halkidiju nisu bili zadovoljni načinom na koji je incident okončan i “zataškan”. Zahtevali su objašnjenja od prosvetnih vlasti.

Na kraju, video snimak je završio na internetu.

Nakon ovog incidenta, još jedna majka se žalila i rekla da se njen sin vratio kući sa otiskom ruke na vratu.

Ministarstvo obrazovanja naložilo je internu istragu o incidentu sa devojčicom u subotu nakon što je video snimak emitovala i Ant1 TV u udarnim vestima u petak.

U razgovoru sa medijima vaspitačica koja je devojčicu “kaznila” izbacivanjem na hladno opisala je da je dete van kontrole i rekla da je “sklonila sa vrata i nastavila da razgovara sa njom kako bi je smirila. Odmah sam nazvala njenu majku”, prenosi portal Keep Talking Greece.

Ona je priznala da joj je ponašanje bilo ekstremno, ali kako tvrdi morala je da zaštiti ostalu decu. Dodala je da je razgovarala sa roditeljima devojčice o “sledećim koracima za poboljšanje deteta”.

Bonus video:

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.