ZMIJOGLAVA RIBA ŽIVI NA KOPNU I VEOMA JE OPASNA ZA LJUDE: Ako je vidite, OBAVEZNO JE UBIJTE inače će biti KASNO!
Riba, Foto: Printscreen YouTube

opasna riba

ZMIJOGLAVA RIBA ŽIVI NA KOPNU I VEOMA JE OPASNA ZA LJUDE: Ako je vidite, OBAVEZNO JE UBIJTE inače će biti KASNO!

Prvi puta je u SAD-u privukla pažnju kada je otkrivena 2002. u ribnjaku jezera u Merilendu.

Objavljeno:

Severna zmijoglava riba invazivna je riblja vrsta koja može da diše i preživi na kopnu i primećena je u američkoj državi Džordžiji, a nadležni su upozorili javnost da ubiju svaku jedinku koju primete.

- Odmah je ubijte. Ne puštajte je - glasi kratko i jasno upustvo, a naučnici se nadaju daće uspeti da zaustave njeno širenje.

Severna zmijoglava slatkovodna je riba koja nastanjuje sever Kine, a u Aziji je njeno meso delikates, ali se sve češće viđa u Americi.

Riba ima šiljasto usko telo i može da naraste i do metra dužine. Zmijoglava je predator koji predstavlja veliku pretnju rečnom životu. Mresti se nekoliko puta godišnje, a u tom periodu ženke mogu položiti i do 100.000 jaja. Zbog toga ova vrsta lako preuzima dominaciju and ekosistemima i uništava drugim vrstama šansu za preživljavanje. Kako bi bila što otpornija, vrsta je razvila respiratorne organe koji joj omogućuju da diše i na kopnu. Bez vode može preživeti i po nekoliko dana što joj je sasvim dovoljno da pronađe novo vodeno stanište.

Prvi puta je u SAD-u privukla pažnju kada je otkrivena 2002. u ribnjaku jezera u Merilendu. Vlast je donela odluku da se njeno stanište otruje te da se uništi oko 500 jedinki. Događaj je inspirisao dva horora iz 2004. 'Teror zmijoglave ribe' i 'Riba Frankeštajn'.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.