MISTERIOZNA SMRT STUDENTKINJE TRESE SVET: Bežala od NEČEGA ŠTO SE NE VIDI NA KAMERI. A KADA JE VIDELA ŠTA JE...
Studentkinja, Foto: Youtube

horor

MISTERIOZNA SMRT STUDENTKINJE TRESE SVET: Bežala od NEČEGA ŠTO SE NE VIDI NA KAMERI. A KADA JE VIDELA ŠTA JE...

Video koji je na Tik Toku objavila @saraa.aa_ za samo dva dana imao je preko šest miliona pregleda i prikupio više od 1,1 milion lajkova.

Objavljeno:

Video objavljen na platformi Tik Tok sa skoro šest miliona pregleda ponovo je pokrenuo pitanje misteriozne smrti kanadske studentkinje Elise Lam u Hotelu "Sisl" u Los Anđelesu 2013. godine.

Snimak studentkinje (21) u liftu neposredno pred smrt, kao i misteriozne okolnosti pod kojima je nađeno njeno telo, doprineli su da događaj postane jedna od napoznatijih istinitih kriminalističkih priča u poslednjih sto godina.

Elisa Lam je nađena mrtva u rezervoaru za vodu na krovu hotela danas poznatog kao "Stej on Mejn". Ona se prijavila na recepciji 26. januara 2013, a poslednji put je viđena 31. januara.

Mreža CNN je izvestila da su roditelji prijavili njen nestanak početkom februara, a 19. februara njeno telo je našao radnik na održavanju hotela u rezervoaru na krovu, nakon što su se gosti žalili na slab pritisak i neprijatan miris vode.

Patolozi su kasnije konstatovali da se Lam udavila nesrećnim slučajem, mada su istražitelji prvobitno sumnjali da je ubijena, jer je rezervoar bio pokriven, a izlaz na krov zaključan.

Ključni dokaz u istrazi bio je snimak Elise Lam u liftu nadzornom kamerom poslednjeg dana kada je viđena.

Na njemu se vidi kako pritiska nekoliko dugmadi nakon što je ušla u lift, zatim izviruje napolje, ponovo ulazi da bi se u jednom momentu sakrila u uglu.

Na kraju snimka izlazi iz lifta, kratko gestikulira i verovatno odlazi.

Video koji je na Tik Toku objavila @saraa.aa_ za samo dva dana imao je preko šest miliona pregleda i prikupio više od 1,1 milion lajkova.

U pozadini snimka pod naslovom "Smrt koja mi je i dalje sumnjiva" čuje se usporena verzija singla "Somebody That I Used to Know" iz 2011, a prikazuje hotelski rezervoar za vodu u kome je nađeno telo devojke, kao i čuvene snimke iz lifta.

Komentari pokazuju da i drugi gaje slične sumnje u pogledu njene smrti.

- Odbijam da prihvatim da je sama ušla u rezervoar. Nema šanse. Videla je nešto što nije smela da vidi. Izgleda kao da se sakrila - piše u jednom komentaru sa više od 90.000 lajkova.

Smrt studentkinje je navodno poslužila kao inspiracija za seriju “American Horror Story” iz 2015, a jedna epizoda internet dokumentarne serije "BuzzFeed Unsolved (2016)" takođe je posvećena tom slučaju.

Zanimanje za misterioznu smrt devojke nastavilo se i 2020 - knjiga pod naslovom "Gone at Midnight: The Tragic True Story Being The Unsolved Internet Sensation" autora Džejka Andersona objavljena je u februaru, a razmatra različite mogućnosti vezane za slučaj.

U januaru sledeće godine startuje nova sezona "Ghost Adventures" na novom "Discovery +" striming servisu koja će biti posvećena Hotelu "Sisl".

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.