OSUĐEN JE DA JE SILOVAO I UBIO 110 DEVOJČICA, ON JE UZ SMEH TVRDIO DA IH JE BILO 300! Sada je opet na SLOBODI!
Sviđale su mi se devojke u Ekvadoru, bile su nežne i nekako nevine, Foto: Printscreen

espresopedija

OSUĐEN JE DA JE SILOVAO I UBIO 110 DEVOJČICA, ON JE UZ SMEH TVRDIO DA IH JE BILO 300! Sada je opet na SLOBODI!

Kad je izašao iz zatvora, prema vlastitom tvrđenju, počeo da je ubija mlade devojke u Peruu

Objavljeno:

Osuđen je za ubistvo 110 devojaka, ali je on sam tvrdio da nisu dobro izbrojali. Kolumbijski serijski ubica i silovatelj Pedro Alonso Lopez otkrio je policiji nakon hapšenja da je na teritoriji Kolumbije, Perua i Ekvadora silovao i ubio preko 300 devojaka! Policija nije uspela da pronađe dokaze koji bi potkrepili ove njegove tvrdnje.

Najzaslužniji za Lopezovu "slavu" širom sveta je novinar Ron Lajtner, koji ga je intervjuisao u ćeliji zatvora Ambato. Njegovi intervjui su objavljeni najpre u "Čikago tribjunu" 1980. godine, a zatim su prenošeni i u drugim novinama širom Severne Amerike, sve dok njegova priča nije dospela do visokotiražnog, senzacionalističkog tabloida "Nešenal Enkvajrer". Pored Lajtnerovih tekstova, Lopezovu priču prenela je i novinska agencija Asošijeted pres, a našla se i u antologiji "Najzloglasnija ubistva sveta".

Prema Lajtnerovoj priči, Lopez je postao poznat kao Čudovište iz Anda 1980. godine, kada je odveo policiju do 53 leša koja je zakopao u Ekvadoru. Žrtve su bile devojčice starosti od oko 12 godina! Tri godine kasnije, nakon teškog suđenja, proglašen je krivim za ubistvo 110 devojčica u Ekvadoru. Nakon toga je priznao dodatnih 240 ubistava u Peruu i Kolumbiji.

foto: Printscreen

Lopezov život bio je proizvod uvrnutih okolnosti. Njegov otac Midardo Rejes bio je član Konzervativne stranke za vreme građanskog rata u Kolumbiji. Nakon svađe sa suprugom, rejes ju je prevario sa lokalnom prostitutkom po imenu Belinda Lopez De Kasteneda, koja je ubrzo ostala u drugom stanju sa Rejesom. Dana 4. aprila 1948. godine, kada je Belinda bila u trećem mesecu trudnoće noseći sina Pedra, Rejese je upucan dok je branio prodavnicu prehrambenih namirnica od razularene rulje.

Prema tvrdnjama Lopeza, odrastanje u svetu prostitucije uz majku koja se prodavala za novac, ostavilo je velike traume u njegovoj psihi. Osim toga, majka ga je uhvatila 1957. godine kako ljubi mlađu sestru i izbacila ga iz kuće. Lopez je pobegao u Bogotu, glavni grad Kolumbije. Lopez kaže da ga je na ulici pokupio neki muškarac i odveo u jednu napuštenu kuću gde ga je više puta silovao.

foto: Profimedia/Ilustracija

Kada je imao 12 godina, Lopeza je primila jedna američka porodica i upisala u školu za siročad. Pobegao je odatle nakon dve godine tvrdeći da ga je jedan učitelj neprestano maltretirao. Međutim, jedan drugi izveštaj kaže da je zapravo pobegao sa nastavnikom s kojim je bio u seksualnoj vezi. Već sa 18 godina je krao automobile i prodavao ih lokalnim vlasnicima auto-otpada, tako zarađujući za život.

Ubrzo se našao iza rešetaka zbog krađi automobila. Ne zna se na koliko je tačno tada bio osuđen, ali je trvdio da je u zatvoru bio nekoliko puta brutalno silovan, te da se nekim od svojih silovatelja osvetio tako što ih je ubio, dok je druge progonio nakon odsluženja kazne.

foto: Printscreen

Kad je izašao iz zatvora, prema vlastitom tvrđenju, počeo da je ubija mlade devojke u Peruu. Tvrdio je da je do 1978. godine ubio preko sto devojaka i devojčica, te da ga je u to vreme jurila jedna lokalna banda koja je želela da ga likvidira. Tada je intervenisao jedan lokalni sveštenik i ubedio ih da ga predaju policiji, koja ga je ubrzo pustila na slobodu.

Lopez se potom preselio u Kolumbiju, pa zatim u Ekvador gde je, kako je sam priznao, ubijao i po tri devojčice nedeljno.

Neke od Lopezovih žrtava
Neke od Lopezovih žrtavafoto: Printscreen

- Sviđale su mi se devojke u Ekvadoru, bile su nežne i nekako nevine - ispričao je Lopez, koji je uhapšen prilikom jednog pokušaja otmice, a uhapsili su ga prodavci na lokalnoj pijaci i predali vlastima.

foto: Printscreen

Priznao je preko tri stotine ubistava. Policija je poveroval u njegovu priču tek kada im je pokazao masovnu grobnicu u kojoj je bilo mnogo njegovih žrtava.

Interesantno je da je uhapšen 1980 i osuđen na doživotnu robiju, ali ga je vlada Ekvadora oslobodila 18 godina kasnije zbog "dobrog vladanja"!

Lopezu se kasnije izgubio svaki trag i uopšte nema podataka šta se sa njim dogodilo, a neki spekulišu da je odgovoran za neka ubistva koja su se desila 2002. godine u Kolumbiji kada je Interpol raspisao poternicu za njim.

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO ŠOKANTAN I UZNEMIRUJUĆI SNIMAK UBISTVA NA BANOVOM BRDU: Ubica u beloj jakni iz torbe izvukao pištolj i pucao mu u glavu dok je rasklapao dečja kolica (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Dejan Katalina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.