DEKA (81) IMAO EREKCIJU 3 MESECA KONSTANTNO: Kada je otišao lekaru već je bilo kasno!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

JEZIVA DIJAGNOZA

DEKA (81) IMAO EREKCIJU 3 MESECA KONSTANTNO: Kada je otišao lekaru već je bilo kasno!

Biopsijom su potvrdili da je reč o retkom obliku agresivnog karcinoma bubrega

Objavljeno:

Da erekcija nije uvek poželjno stanje, dokazuje najnoviji slučaj iz Australije. Stariji pacijent, kojeg lekari nisu imenovali, u svojoj je 82. godini tri meseca imao bolnu erekciju, ali lekaru nije otišao dok jednoga dana nije mogao urinirati punih 15 sati.

Maligni prijapizam

Pretragama su ustanovili kako je nesretni muškarac imao vrlo agresivan rak bubrega, koji se proširio po okolnom tkivo te mu zahvatio abdomen i genitalije, piše Daily Mail.

“Muškarac nam se javio tek nakon što je tri meseca imao erekciju, a kazao je i da je u tom razdoblju trpio bolove u području zadnjice. Opisao je i kako je primetio krv u urinu, što je najčešći simptom raka bubrega. Tokom pregleda, liekari su odmah uočili kako je reč o malignom prijapizmu. Naime, vrh penisa bio je napet i kožica se nije mogla povući. Istovremeno mu je koža na skrotumu i na stomaku takođe bila vrlo napeta”, kazao je dr. Ryan Pereira iz bolnice Princess Alexandra u Woolloongabbu u Queenslandu.

Presudile mu cigarete

Pretrage su pokazale da je na zidu bubrega imao izraslinu veličine tri centimetra. Biopsijom su potvrdili da je reč o retkom obliku agresivnog karcinoma bubrega, čiji je najčešći uzročnik duvanski dim. Muškarac je, kako su ispričali iz bolnice, počeo pušiti u dobi od četiri godine i popušio bi više od 100 kutija cigareta na godinu.

Pre postavljanja dijagnoze, rak se proširio na limfne čvorove uzrokujući brojne otekline i bilo je jasno da neće dugo poživeti. Uspeli su da mu kroz stomačnu duplju stave kateter i tako oslobode urin iz mehura, ali bilo je jasno, s obzirom na njegovo opšte stanje, da ga neće moći hirurški lečiti. Razmatrali su prebacivanje pacijenta na lečenje, ali muškarac je u međuvremenu preminuo.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.