OSTALA PARALIZOVANA ZBOG PILULE KOJU UZIMAJU MNOGE ŽENE: Fitnes instruktorki se život pretvorio u NOĆNU MORU!
Katrina Para, Foto: Facebook printscreen

jezivo

OSTALA PARALIZOVANA ZBOG PILULE KOJU UZIMAJU MNOGE ŽENE: Fitnes instruktorki se život pretvorio u NOĆNU MORU!

"Samo sam želela da umrem i da se noćna mora okonča"

Objavljeno:

Fitnes instruktorka ostala je poptuno paralizovana, nemoćna da pomeri čak ni jezik, nakon što je njen organizam loše reagovao na kontraceptivnu pilulu.

Katrina Para (26) iz Venecuele doživela je pakao 2012. godine - prvo je osećala bol u stomaku, anksioznost i stalni nagon za povraćanjem.

Do Božića te godine, ona je postala toliko slaba da je dobila trovanje krvi, zbog čega je dva meseca bila na intezivnoj nezi.

- Stavili su me u sobu u koju svi koji ulaze moraju da budu potpuno prekriveni zbog bacila.

I kada je to izlečila, simptomi su se nastavili, a doktori su bili zbunjeni.

- Samo sam želela da umrem i da se noćna mora okonča - priča Para.

Osam meseci nakon što se razbolela, konačno joj je dijagnostikovana akutna intermitentna porfirija, genetski poremećaj koji je oslabio njen imuni sistem, a uzrokovala ga je kontraceptivna pilula "Jaz". Kada je prestala da ih pije, Para se oporavila.

Za taj poremećaj nema leka, ali je moguće kontrolisati ga ako se prestane sa uzimanjem lekova koji su ga izazvali.

- Moje telo je bilo paralizovano i u bolovima. Bol je bio toliko jak da su mi davali morfijum. Doktori su rekli da je to isti bol kao pri porođaju. Dve godine su medicinske setre svaki dan dolazile da mi daju terapiju, jer sam još uvek imala napade. - priča Para.

Ona je takođe ispričala kako je izgubila i glas, nije mogla da pomera ni prste, a zbog toga je morala da ide i kod logopeda ikod fizioterapeuta. Prvi put kada je imala fizikalnu terapiju, plakala je jer je shvatila da ne može ni da stoji sama.

Sada već dve godine nije imala napad, ali joj prsti često trnu. Para od tada dobro vodi računa o sebi, ne uzima pilule, a takođe ne puši i ne pije.

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.