OBJAVLJENI DETALJNI PRIKAZI NOVOG VOLKSWAGENOVOG PICK-UP MODELA: Bacite pogled na Amarok sa svih strana! (VIDEO)
Volkswagen, Foto: Printscreen/youtube/RorocaR

USKORO

OBJAVLJENI DETALJNI PRIKAZI NOVOG VOLKSWAGENOVOG PICK-UP MODELA: Bacite pogled na Amarok sa svih strana! (VIDEO)

Premijera novog Volkswagen Amaroka se očekuje kasnije tokom ove godine, dok će prve isporuke kupcima širom sveta početi tokom 2023

Objavljeno:

Nakon par skica koje je nemačka kompanija predstavila u januaru, sada je objavljeno nekoliko detaljnih prikaza dizajna novog Volkswagenovog pick-up modela. Zvanična premijera se očekuje tokom ove godine.

Nove skice prikazuju Amarok sa svih strana, a može se reći da je teško da će naglašeni lukovi točkova svoje mesto naći i na serijskoj verziji. Takođe, tanke, niskoprofilne gume nisu baš najbolji izbor sa sposobnog terenca koji će mnogo toga deliti sa Ford Rangerom. Ipak, pored toga, ove skice nam nude ideju šta možemo da očekujemo od novog Amaroka.

„Hteli smo da naglasimo drugačiji i agresivan dizajn prednjeg dela našeg pick-up modela sa harizmatičnim Amarok potpisom koji se takođe može naći ispisan velikim slovima na vratima tovarnog prostora. Novi Amarok će imati vrlo dinamičan izgled, aerodinamičnu karoseriju i veoma snažne proporcije“, izjavio je Albert-Johann Kirzinger, šef dizajna za Volkswagenova komercijalna vozila.

Već je poznato da će nova generacija biti nešto veća od odlazećeg modela. Biće postavljena na Fordovu T6 platformu, a što se pogonskih jedinica tiče, biće dostupan V6 TDI agregat, ali i određeni četvorocilindarski motori sa turbo punjačem. Pored novih skica, najnoviji tizer koji je objavila nemačka kompanija obećava i brojne tehnologije asistencije u vožnji za koje Volkswagen tvrdi da su potpuno nove u ovom segmentu. Ipak, više detalja o tim sistemima nije objavljeno. Pored toga što će novi Amarok biti veći od aktuelnog, očekuje se da će imati i veće odstojanje od tla, što će doprineti njegovim terenskim sposobnostima.

Premijera novog Volkswagen Amaroka se očekuje kasnije tokom ove godine, dok će prve isporuke kupcima širom sveta početi tokom 2023.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.