POPULARNI MERCEDES E-KLASE NE MOŽE VIŠE DA SE KUPI U OVOJ EVROPSKOJ ZEMLJI! Čeka se potpuno nova generacija
Mercedes, Foto: Printscreen/Youtube/POV Driver. TV

IMA I LEPIH VESTI

POPULARNI MERCEDES E-KLASE NE MOŽE VIŠE DA SE KUPI U OVOJ EVROPSKOJ ZEMLJI! Čeka se potpuno nova generacija

U Nemačkoj više ne može da se kupi popularni Mercedes E-Klasse

Objavljeno:

Aktuelna generacija Mercedesa E-Klasse u Nemačkoj više ne može da se naruči, već može samo karavan verzija ovog vrlo popularnog modela među Nemcima.

Naime, Mercedes E-Klasse oznake W213 u limuzinskoj verziji više ne može da se poruči u Nemačkoj, jer, kako navodi više izvora, uključujući Automotive News Europe, svi proizvodni slotovi su zauzeti sve do 23. marta, kada se zapravo završava proizvodnja aktuelne W213 generacije.

To znači da ko u Nemačkoj sada želi da poruči E-Klasu sedan, moraće zapravo da sačeka dok ne stigne potpuno nova generacija.

Sa druge strane, oni koji kupuju karavan verziju ove E-Klasse neće imati tih problema. Izvori kažu da poručivanje i proizvodnja E-Klasse karavan nije obuhvaćena ovim problemom i da će se praviti do sredine 2023. godine.

Opet, čekanje na potpuno novu E-Klasu sedan neće trajati dugo, jer Mercedes uveliko sprema W214 generaciju, čija premijera se očekuje krajem ove godine.

Već je nekoliko puta "uhvaćena" tokom testiranja u prilično kamufliranom izdanju.

Očekuje se da će dizajnerski dosta ličiti na novu C-Klasu, dok će biti duža od prethodne verzije, kao i da će nuditi ručke na vratima na izvlačenje. Pokretaće je motori sa 4 i 6 cilindara, dok V8 motor odlazi u istoriju. Očekuje se da nova E-Klasa dobije elektrifikovani M139 motor - odnosno 2.0 turbo koji će raditi zajedno sa elektromotorom.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.