HJUNDAI I KIA UPOZORAVAJU: Parkirajte VOZILA dalje od ZGRADA, mogu da se ZAPALE, povučeno više HILJADA MODELA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

opasnost

HJUNDAI I KIA UPOZORAVAJU: Parkirajte VOZILA dalje od ZGRADA, mogu da se ZAPALE, povučeno više HILJADA MODELA!

Kompanije, koje su usko povezane, su rekle da vlasnici mogu bezbedno da nastave da voze automobili, ali da treba da ih parkiraju podalje od zgrada i objekata

Objavljeno:

Hjundai i Kia su rekli vlasnicima skoro 500.000 automobila i SUV-a u Americi da svoja vozila parkiraju ispred i dalje od zgrada jer postoji mogućnost da se vozila spontano zapale iako su ugašena.

Problem je što ,, strani zagađivači", kompjuterski modul kontrole kočnice protiv obijanja može da izazove zapaljenje motora. Hjundai je izdao opoziv za vozila generacija 2016-2018 Santa Fe SUV-a, 2017-2018 Santa Fe Sport SUV-a, 2019 Santa Fe KL modele i 2014-2016 Sportage SUV-a. Hjundai ukupno povlači 357.830 vozila, dok Kia povlači 126.747.

Trgovci će ispitati modul kontrole kočnice protiv obijanja, mali kompjuterski sistem koji kontroliše u sistem koji štiti vozilo u slučaju obijanja i u slučaju potrebe ga zameniti sa novim. Trgovci će takođe zameniti osigurač koju kontroliše protok električne struje do protiv obijačke jedinice bez dodatnog troška za vlasnike. Novi osigurač će smanjiti količinu energije koja ide ka modulu.

1 / 8 Foto: Profimedia

Kompanije, koje su usko povezane, su rekle da vlasnici mogu bezbedno da nastave da voze automobili, ali da treba da ih parkiraju podalje od zgrada i objekata.

Vlasnici Kije koji misle da njihovo vozilo u kvaru mogu da kontaktiraju trgovca ili odeljenje za potršku kupcima. Vlasnici takođe mogu da provere NHTSA vebsajt o sigurnosti automobila.

Bonus video:

00:41

Raka Đurović otkrio zašto je Milorad Mažić otišao iz Srbije! Nije novac u pitanju!

(Espreso/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.