REDIZAJNIRAN NAPRODAVANIJI AUTOMOBIL NA SVETU! Značajno poboljšana povezanost, FUNKICONALNOST i jednostavnost
Automobil, Foto: Profimedia

PROMENE

REDIZAJNIRAN NAPRODAVANIJI AUTOMOBIL NA SVETU! Značajno poboljšana povezanost, FUNKICONALNOST i jednostavnost

Vozač takođe može da koristi usluge novog glasovnog pomoćnika koji prepoznaje prirodno izrečene zahteve za upravljanje multimedijom ili funkcijama vozila kao što su otvaranje ili zatvaranje prozora

Objavljeno:

Toyotu Corollu krasi ogromno nasleđe sa više od 50 miliona prodatih automobila širom sveta, a japanska kompanija je rešila da unapredi aktuelni model, donoseći osvežen izgled i nova tehnološka rešenja za 2022. godinu.

Ovim unapređenjem obuhvaćene su sve tri verzije: Corolla Hatchback, Touring Sports i Sedan. Što se tiče spoljašnjog izgleda, tu su nove boje, uz dodatak platinasto bele biserne i srebrne metalik boje, koje će takođe biti dostupne u dvotonskoj kombinaciji za Hatchback i Touring Sports verzije.

Spoljašnji izgled sedan verzije dobija dodatnu dozu stila novim dizajnom aluminijumskih felni prečnika 17 inča, sa 10 paoka, i sa još boljom završnom obradom. To će biti standardni deo opreme za pakete Mid+, a dostupno kao opcija na modelu sa High paketom.

S obzirom na saradnju sa biciklističkim timom Trek-Segafredo koja će se nastaviti do decembra 2022. godine, Toyota je predstavila i novu varijantu Corolla TREK Special Edition, koja se nadovezuje na već poznati TREK Touring Sports.

1 / 4 Foto: Profimedia

Corollu TREK Special Edition pokretaće isključivo 2,0-litarski hibrid, a spolja će je odlikovati snažniji izgled u TREK stilu, s karoserijom podignutom za 20 mm, lajsnama oko lukova točkova i prednjim i zadnjim zaštitnim panelima.

Corolla je dobila i najnoviji Toyotin multimedijalni sistem za 2022. godinu, koji značajno poboljšava povezanost, funkcionalnost i jednostavnost korišćenja.

Biće u ponudi kao standardni deo opreme u paketima Mid+, GR SPORT, TREK i High, a kao opcija u verzijama sa Mid paketom.

Novi sistem ima moćniji glavni procesor koji radi 2,4 puta brže od trenutne jedinice, dajući mnogo brži odgovor na komande korisnika. Multimedijalnim sistemom upravlja se preko centralnog ekrana osetljivog na dodir, visoke rezolucije i dijagonale osam inča.

Vozač takođe može da koristi usluge novog glasovnog pomoćnika koji prepoznaje prirodno izrečene zahteve za upravljanje multimedijom ili funkcijama vozila kao što su otvaranje ili zatvaranje prozora.

U zavisnosti od tržišta, prve isporuke osvežene Corolle započinju od kraja januara 2022. godine.

Bonus video:

00:07

Espreso čestitke: Sanja Stojanović

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.