Savana - prva hibridna jahta na svetu (FOTO) (VIDEO)

nova igračka svih tajkuna

Savana - prva hibridna jahta na svetu (FOTO) (VIDEO)

Glavni dizelaš u kombinaciji sa tri elektro generatora štedi 30% goriva. Jahta ima dva ogromna apartmana, bazen od devet metara, bioskop i podvodno mesto za opuštanje
Objavljeno: 19:53h

Savana je prva velika jahta na svetu kojoj ekolozi i ljubitelji morskih dubina neće moći da prigovore da je zagađivač. Holandska brodogradnja "Fidšip" napravila je ovu 83,5 metara dugačku jahtu - prvi brod te veličine koji pokreće kombinacija dizel i elektro motora.

Glavni dizelaš u kombinaciji sa tri generatora i litijum-jonskim baterijama od oko milion vati koje pokreću jedan centralni propeler, 40 odsto veći od standarda za tolike brodove.

Najveća snaga motora je 1.800 kW. Ovakav pogon, u kombinaciji sa ravnim oblikom trupa, omogućava uštede goriva od 30%.

Jahta, naravo, poseduje sve podrazumevane sadržaje za ovakav tip luksuznog plovila. Ima pet nivoa sa masivnim palubama, bazen dugačak devet metara, bioskop i podvodno mesto za opuštanje u kome gosti mogu da gledaju ribe koje plivaju pored broda.

Poseduje dva velika zasbna apartmana i može da smesti 10 gostiju koji će uživati u punom komforu. Može da primi od 22 do 26 putnika i članova posade.

Za gradnju Savane upotrebljeni su kompozitni materijali, staklo, polirani nerđajući čelik, aluminijum i tikovina. Obojena inovativnim sistemom farbanja u jedinstvenu metalik boju.

(Foto: Feadship) (Espreso.co.rs / Telegraph)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.