Neće vam biti dobro: Kineska luksuzna limuzina skuplja od Rols-Rojsa (FOTO) (VIDEO)
Foto: Wikipedia / emperornie

Crvena zastava za bogate

Neće vam biti dobro: Kineska luksuzna limuzina skuplja od Rols-Rojsa (FOTO) (VIDEO)

Retro - moderni dizajn, V12 motor, pogon na sva četiri točka, luksuzni enterijer, ručno rađeni detalji od žada i drveta... Cena? 800.000 dolara!
Objavljeno: 10:42h

"Hongći" (Hongqi) je izraz koji na kineskom jeziku znači "crvena zastava". To je ime kineske kompanije za proizvodnju luksuznih automobila, osnovane davne 1958. godine. Njeni automobili su godinama bili rezervisani isključivo za najviše državne i funkcionere Komunističke partije. Luksuz, pozdanost i status: Na današnji dan je osnovan Rols - Rojs! (FOTO) (VIDEO) Najnoviji poduhvat ove kompanije je najskuplji automobil ikada proizveden u Kini! U pitanju je "Hongqi L5", retro - moderni luksuzni sedan, čija cena iznosi 800.000 dolara. Upravo toliko novca je nedavno za jedan "L5" izbrojao imućni Kinez, ljubitelj četvorotočkaša, na pekinškom sajmu automobila.

Automobil je opremljen V12 motorom od 6 litara sa 402 konjske snage, inteligentnom tehnologijom vožnje, pogonom na sva četiri točka i prilagodljvim hidro-pneumatskim vešanjem.

foto: AP / Zhao Bing

Dizajneri ove limuzine bili su inspirisani modelom "Hongqi CA770", prozvođenim između 1963. i 1980. godine, kojim se vozio i Mao Cedung.

Zaobljeni farovi i rešetka hladnjaka podsećaju na model iz 1966. godine. Enterijer vozila je veoma luksuzno opremljen: ručno rađeni detalji od žada i drveta, perforirani kožni tapacirunzi i Bose zvučni sistemom...

foto: Promo

Kupac prvog "L5" modela Vang Žongua je veoma srećan svojim izborom, a automobil će mu biti isporučen za tri meseca. (Espreso.co.rs / Lux Life)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.