ZBOGOM! Nakon 13 godina na liniji proizveden poslednji  AUTOMOBIL KOJI SU SRBI VOLELI!
Foto: Pixabay

adio

ZBOGOM! Nakon 13 godina na liniji proizveden poslednji AUTOMOBIL KOJI SU SRBI VOLELI!

Mnogo Srba je vozilo ovaj auto

Objavljeno:

Poslednji primerak najprodavanijeg modela u istoriji italijanskog giganta sišao je sa traka pogona Melfi protekle nedelje.

Najnovija generacija Fiat Punta prodavala se u Velikoj Britaniji od 2005. godine. Prvo se pojavio kao Grande Punto, zatim Punto Evo i Punto od 2012. godine. Ovaj automobil je imao jedan od najdužih proizvodnih ciklusa u savremenoj istoriji.

Popularni Punto je u prodaji u sadašnjoj formi od 2005. godine, ali je ovaj mesec izbačen iz ponude sa dolaskom novih propisa od strene EURO NCAP i to od 1. septembra.

To je ovih dana glavna tema svih mladih vozača na putevima Velike Britanije - Fijat je konačno završio prodaju svog najprodavanijeg modela ikada - Fijat Punto - koji se možda, više nikada neće proizvoditi.

Tako je u istoriju otišao automobil koji je bio zaštitni znak Fiata kao proizvođača automobila za široke mase i jedan od nosilaca razvoja kompanije u najkritičnijim trenucima.

Dve godine nakon "ristajlinga" Mk2 stigla jenova generacija nazvana Grande Punto.

Dve godine kasnije Top Gear magazin je označio Punto Pop sa "najgori automobil koji može da se kupi", opisavši ga kao zastareo, spor i zagađujući, a koštao je više od 12.000 evra. Grande Punto je baziran na platformi za male automobile koju je FIAT razvio u saradnji sa Opel-General Motors grupom ali je porastao u odnosu na prethodnika.

U januaru 2012. FIAT je vratio ime Punto sa novim "redizajnom" koji je uključivao sličnu prednju masku koju je imao Grande iz 2005, ali je zadržao štop svetla iz Evo varijante.

Majkl van Ratingen iz saveta za bezbednost u nesreći rekla je da je Punto "možda najsnažniji primer proizvođača koji nastavlja da prodaje proizvod koji je dobro prošao na tržištu automobila". Dodao je: "Pozvali bi potrošače da provere našu veb stranicu za najnovije ocene i da izaberu automobile sa najsavremenijim rejtingom sa pet zvezdica, mnoge primerke smo videli u 2017. godini."

On je rekao da je prošle godine prodato 50.000 primeraka širom Evrope, što znači da je Punto još uvek privlači kupce koji su mogli da trguju nekim ozbiljnijim popustima.

Standardi emisije VLTP za vozila, sa kojim su proizvođači sada upoznati, su doveli Fijat Punto do nesrećnog kraja. Da li će Punto Britaniji nedostajati? Verovatno ne.

BONUS VIDEO:

(Espreo.rs/dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.