Oduševila bi i agenta 007: Moćna Jamaha za duboki sneg (FOTO) (VIDEO)

za nesputane avanturiste

Oduševila bi i agenta 007: Moćna Jamaha za duboki sneg (FOTO) (VIDEO)

Na ideju da legendarni korser postave na skije, konstruktori su došli kada su zaključili da klasični snegomobili nisu efikasani po dubokom snegu
Objavljeno: 16:27h

Yamaha HL500 Snow Bike je dosada neviđeni snegocikl! Nastao je uparivanjem klasičnog moto-kros motocikla sa savremenim kompletom skija. Da li ćemo uskoro gledati trke robota na motorima? Jamahin izum ukazuje na to! (VIDEO)

Do ideje da se legendarni korser postavi na skije došlo je zbog toga što su kreatori zaključili da klasični snegomobil ne bi bilo efikasan po dubokom snegu.

Snežni motocikl ima specijalno napravljen okvir, a pokreće ga motor Yamaha XT500 iz 1979. godine. Motor je dodatno dorađen da može bez problema da radi i na visinama iznad 2.500 metara nadmorske visine.

Ostale izmene na motociklu su: rezervoar i sedište sa modela YZ125 in '76, bočni poklopci od fiberglasa, ojačane 43-milimetarske YZ viljuške i još neke izmene na okviru i viljuškama kako bi se montirao Timbersled komplet za sneg.

Ovaj snežni motor napravila je kompanija Husky Restorations iz Njujorka, poznati konstruktor motocikala (i specijalista za Jamahinu HL seriju).

Motor je konstruisan za potrebe reklamne kampanje proizvođača naočara za sunce Northern Lights Optic.

(Espreso.co.rs / Tech lifestyle / Foto: Bike Exif)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.