NEMA ŽENE KOJA OVO NIJE RADILA U AUTOMOBILU, A POJMA NEMATE KOLIKO JE OPASNO: Posledice mogu biti FATALNE (VIDEO)
Automobil, Foto: arda savacoullar / Alamy / Alamy / Profimedia

PAŽNJA!

NEMA ŽENE KOJA OVO NIJE RADILA U AUTOMOBILU, A POJMA NEMATE KOLIKO JE OPASNO: Posledice mogu biti FATALNE (VIDEO)

Posledice koje možemo da pretrpimo su strašne

Objavljeno:

Ako ste jedan od onih koji uživaju u vožnji automobila na ovaj način, sledeći put ćete dobro razmisliti da li se isplati.

Društvenim mrežama je kružila objava koja vrlo detaljno upozorava šta može da nam se dogodi ako sedimo na suvozačevom mestu sa nogama na komandnoj tabli i naglo se aktivira vazdušni jastuk.

Posledice koje možemo da pretrpimo su strašne, upozorila je korisnica u objavi na Fejsbuku.

Vazdušni jastuk može da slomi kičmu suvozača

Kako je napisala u uvodu, većina novih putničkih automobila ima i vazdušni jastuk na suvozačevom sedištu, koji se aktivira čak i u slučaju manjeg sudara. Prema njenim rečima, vazdušni jastuk se veoma brzo puni sa 100 do 250 litara vazduha, a posledice koje može da pretrpi putnik sa nogama na instrument tabli ako se vazdušni jastuk iznenada aktivira, veoma su ozbiljne.

- Najmanje što može da uradi jeste da vam polomi noge i kukove - upozorila je ona.

Ona je dodala da vazdušni jastuk takođe može da slomi kičmu suvozača sa nogama na komandnoj tabli, ostavljajući ga paralizovanim ili čak mrtvim.

Opisala je i "najteži slučaj", u kojem noge suvozača mogu da se okrenu iza njegove glave. Rezultat su slomljene noge, kukovi, kičma i oštećena glava.

Posle toga sledi trajna paraliza ili smrt usled povreda glave i preloma potiljka, upozorila je ona i još jednom pozvala na razmišljanje o tome da li vredi držati noge na komandnoj tabli tokom vožnje.

Bonus video:

00:59

AKO VAM UKRADU AUTO, OSIGURANJE VAM VRAĆA PUN IZNOS AMSS savetuje za gužve na granicama: Građani moraju da urade OVO pre puta

(Espreso/ Srbija Danas/ N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.