ZAŠTITITE AUTOMOBIL OD SUNCA UZ POMOĆ OVIH TRIKOVA: Osim što šteta može biti OZBILJNA, može vas i PAPRENO KOŠTATI
Automobil, Foto: Profimedia

SAVETI ZLATA VREDNI

ZAŠTITITE AUTOMOBIL OD SUNCA UZ POMOĆ OVIH TRIKOVA: Osim što šteta može biti OZBILJNA, može vas i PAPRENO KOŠTATI

U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih trikova kako da sačuvate automobil od štetnih uticaja sunca i održite ga u dobrom stanju tokom leta

Objavljeno:

Leto je u punom jeku, a visoke temperature i intenzivno sunce mogu negativno uticati na vaš automobil. Od izbledelih boja do pregrevanja unutrašnjosti, sunčeva svetlost može naneti ozbiljnu štetu vozilu.

U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih trikova kako da sačuvate automobil od štetnih uticaja sunca i održite ga u dobrom stanju tokom leta.

Koristite zaštitne folije za stakla

Postavljanje zaštitnih folija na stakla vašeg automobila može biti veoma efikasno u blokiranju sunčevih zraka. Ove folije sprečavaju prodor većeg dela UV zračenja, smanjujući tako zagrevanje unutrašnjosti vozila.

Takođe, one smanjuju bleđenje enterijera, štite plastične delove i smanjuju vidljivost spoljašnjosti vozila, čime se povećava i privatnost.

Koristite zaštitne navlake za sedišta

Intenzivna sunčeva svetlost može uzrokovati izbleđivanje i oštećenje presvlaka sedišta. Kako biste zaštitili sedišta od izlaganja suncu, razmislite o korišćenju zaštitnih navlaka. Ove navlake ne samo da će sprečiti izbleđivanje materijala, već će takođe omogućiti bolju ventilaciju, čime se smanjuje rizik od pregrevanja.

Parkirajte u hladu ili koristite zaštitne tende

Kada birate mesto za parkiranje, pokušajte pronaći hladovinu kako biste smanjili izloženost sunčevim zracima. Ako nemate mogućnost parkiranja u hladovini, razmislite o postavljanju zaštitne tende ili sunčevog senzora preko vetrobranskog stakla.

Ove zaštitne mere pomažu u blokiranju direktnog sunčevog svetla i smanjenju zagrevanja unutrašnjosti vozila.

Auto, Majstor, Automobil, Kvar
foto: Profimedia

Redovno perite i voskirajte automobil

Redovno pranje i voskiranje vozila ne samo da čini da automobil izgleda bolje, već takođe pomaže u zaštiti od sunčevih zraka. Vosak stvara zaštitni sloj na boji koji odbija UV zrake i sprečava njihov negativan uticaj na lakirane površine. Održavanje čistog i zaštićenog eksterijera automobila takođe produžuje njegov vek trajanja.

Koristite sunčevu zaštitu za upravljač, sedišta i instrument tablu: Sunčeva svetlost može uzrokovati oštećenje plastike i drugih materijala u unutrašnjosti vozila. Korišćenje sunčeve zaštite, kao što su navlake za upravljač, prekrivači za sedišta i sunčeve rolete za prozore, može pomoći u očuvanju materijala od bleđenja, pucanja ili deformacije.

Ključ, Ključevi, Ključevi od automobila, Ključevi od auta, Automobil
foto: Profimedia

Održavajte pravilnu klimatizaciju

Uključivanje klima uređaja u vozilu pomaže održavanju prijatne temperature i smanjuje zagrevanje unutrašnjosti automobila. Pre nego što uđete u vozilo, otvorite prozore kako biste izbili zagrejan vazduh iz unutrašnjosti. Takođe, proverite da li je sistem klimatizacije ispravan i redovno čistite filtere kako biste obezbedili efikasno hlađenje.

Pametno korišćenje ovih trikova može pomoći u očuvanju vašeg automobila od negativnih uticaja sunca tokom leta. Ne samo da će vaše vozilo izgledati bolje, već ćete produžiti i njegovu dugotrajnost. Budite pažljivi i brinite o svom automobilu, jer ćete tako uživati u vožnji tokom cele godine.

Bonus video:

04:10

ČETVRTINA AUTOMOBILA NEĆE PROĆI TEHNIČKI PREGLED?! Automehaničar šokirao: Ako ovako perete automobil, SPREMITE NOVAC ZA DELOVE

(Espreso/ 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.