ZNATE LI ŠTA ZNAČI OVAJ SAOBRAĆAJNI ZNAK? Danas se može naći na samo DVA MESTA, a evo gde je POSTAVLJAN (FOTO)
Saobraćaj, Foto: Profimedia

OPREZNO

ZNATE LI ŠTA ZNAČI OVAJ SAOBRAĆAJNI ZNAK? Danas se može naći na samo DVA MESTA, a evo gde je POSTAVLJAN (FOTO)

Verovatno ga nikad niste videli

Objavljeno:

Crveni trougao sa čvrstom crnom tačkom kao novi saobraćajni znak odobrilo je britansko ministarstvo saobraćaja još 1955. godine. Postavljen je na mestima gde su se često dešavale saobraćajne nesreće sa teškim posledicama.

Ovaj znak je često bio praćen tablom sa objašnjenjima na kojoj je pisalo „crna tačka nesreće“. Ovaj znak, koji je vozače pozivao na dodatni oprez, ubrzo je postao popularan širom sveta, ali danas polako nestaje sa puteva, prenose mediji.

Saobraćajni stratezi sada smatraju da je ovaj crveni trougao nepotreban zajedno sa svim ostalim novijim znakovima upozorenja. Navodno, prema svedočenju vozača, ovaj znak se još uvek može naći samo u Hong Kongu i na jednom mestu u Velikoj Britaniji.

Znak izgleda ovako:

Znak za 'crnu tačku nesreće'
Znak za "crnu tačku nesreće"foto: Wikipedia

Inače, postoji i znak sa četiri tačke – jedan korisnik Tvitera je nedavno okačio fotografiju iz Indije, zapitavši se o čemu se tu radi.

Odgovorila mu je tamošnja saobraćajna policija, ispostavilo se da je u pitanju tabla upozorenja na moguće slepe osobe na putu. „Budite oprezni tokom vožnje. Postoji škola za slepe na raskrsnici gde je postavljena ova tabla“, poručili su mu.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.