A SVE SE NEMA... Čovek dao VRTOGLAVU SUMU NOVCA za automobil, SRUŠEN SVETSKI REKORD, NIJE REALNO! (FOTO)
Bugati, Foto: Printscreen/Youtube/Bugatti

preskupo

A SVE SE NEMA... Čovek dao VRTOGLAVU SUMU NOVCA za automobil, SRUŠEN SVETSKI REKORD, NIJE REALNO! (FOTO)

Uzimajući u obzir kako je ovo vrlo verovatno zadnji novi dostupni Chiron, ali i unikatni automobil, procene su išle kako će postići cenu mnogo manju za koju je prodan

Objavljeno: 17:07h

Za Bugatijevog lepotana neko je platio dvostruko više od prvih procena.

U pitanju je Bugatti Chiron Profilee koji je putem aukcije u režiji RM Sotheby'sa prodan neimenovanom kupcu za vrtoglavih 9.792.500 evra. Radi se o rekordnom iznosu u istoriji koji je na aukciji plaćen za novi automobil.

Uzimajući u obzir kako je ovo vrlo verovatno zadnji novi dostupni Chiron, ali i unikatni automobil, procene su išle kako će postići cenu od najviše 5.5 miliona evra. Gotovo dvostruko veći licitirani iznos iznenadio je sve, pa i Matu Rimca koji se obratio putem društvenih mreža.

"Svetski rekord za najskuplji novi automobil na aukciji - 9,7 milijuna € (+ PDV će biti oko 12 milijuna). Čestitke celom Bugatti timu! Hvala RM Sotheby's! I svaka čast novom vlasniku“, napisao je Rimac.

Zanimljivo je kako Profilee nije trebalo da bude unikat, već je samo planiran za zasebnu proizvodnju , kao primera radi Pur Sport i Super Sport. Međutim, Bugatti je u međuvremenu do okončanja proizvodnje Profilee ispucao planiranu kvotu od ukupno 500 primeraka Chirona. To je pak zaustavilo proizvodnju izvedbe Profilee i prije nego što je krenula. Stigli su da naprave tek jedan primerak.

Ponekad je iznenađujuće da neki ljudi žele da odvoje toliku sumu za automobil, ali ovaj primerak ima naglašenu aerodinamiku, a sve kako bi se postigla bolja stabilnost pri višim brzinama. Ima modifikovan upravljački sastav i podvozje, a skraćeni su i odnosi u menjaču. Na 100 km/h je za 2.3 sekunde, na 200 km/h za 5.5, a 300 km/h kazaljka će pokazati nakon samo 12.4 sekunde.

(Espreso/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.