LEGENDARNI MODEL ODLAZI U ISTORIJU: Bio je toliko popularan da smo ga viđali i na putevima SRBIJE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

mercedes

LEGENDARNI MODEL ODLAZI U ISTORIJU: Bio je toliko popularan da smo ga viđali i na putevima SRBIJE!

Proizvođač automobila sada se želi da se fokusira na navedene proizvode kombi vozila u sektoru taksija i rent-a-car usluga

Objavljeno:

Mercedesove E klase u taksi izdanju, obojene verovatno najružnijom nijansom krem boje koju je čovek izmislio, bile su toliko popularne da smo ih viđali i na našim putevima.

Kod nas su obično dolazile nakon što bi u Nemačkoj "ispustile dušu" i prešle nekoliko stotina hiljada kilometara, ali sada je i sa tim gotovo, odnosno ti automobili biće dostupni još samo ograničeno vrijeme.

Ovaj model je jedan od najpopularnijih taksija koji se voze nemačkim saobraćajnicama. Ali od sledeće godine proizvođač automobila Mercedes-Benz ne želi da ovaj model nudi kao taksi, a isto se odnosi i na B klasu, nakon redizajna.

Postoji razlog zašto se taksi vozila E i B klase neće prodavati, a to je navodni pad potražnje. Samo u poslednje četiri godine prodaja ovih modela taksija opala je 75 odsto prenosi Revijahak.

Nasuprot tome, sve je veća potražnja za prostranim vozilima, kao što su V klasa, električni EQV, Vito Tourer i eVito Tourer na struju.

1 / 7 Foto: Profimedia

Vest je navodno izazvala uzbuđenje i negodovanje među taksistima. Prema izveštaju koji je objavio Wirtschaftswoche, nemačko udruženje taksista i rent-a-car agencija pisalo je izvršnom direktoru Mercedes grupe uz upozorenje da bi eliminacija E klase kao taksija bila je katastrofalan potez.

Bonus video:

01:48

BELIVUK I LALIĆ OČI U OČI Zirojević za Kurir TV otkrila koji su naredni koraci, uporedo će se voditi JOŠ JEDNA ISTRAGA

(Espreso/Automobili.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.