Braon DAF oldtajmer - JEDAN JEDINI U SRBIJI! (FOTO)
Foto: polovniautomobili.com

pravi raritet

Braon DAF oldtajmer - JEDAN JEDINI U SRBIJI! (FOTO)

Mali sedan pokreće motor od 1.108 kubika sa 54 konjske snage. Automatski menjač, tzv. variomatik, jedna je od karakterističnih osobenosti ovih automobila
Objavljeno: 21:31h

Holandska kompanija DAF, poznata po proizvodnji kamiona, tokom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, proizvodila je putničke automobile, prethodno se proslavivši kao prvi proizvođač na svetu koji je u serijsku proizvodnju uveo motor sa prenosnim kaiševima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Svi modeli (DAF 33, DAF 44, DAF 55 i DAF 66) su, iako vremenom unapređivani, uglavnom su bili slične konstrukcije. Mali porodični sedani sa dvoje vrata, pravljeni su i u karavan verzijama, dok je jedno 66-ica imala i sportsku "fastback" kupe varijantu.

foto: polovniautomobili.com

U odnosu na ostale evropske i svetske proizvođače, DAF-ovi automobili su, ukupno gledano, proizvedeni u manjim serijama pa su, 40-ak godina po nestanku sa proizvodnih traka potpuno nestali i sa ulica i puteva. Jedan redak primerak našao je svoje mesto na stranama sajta Polovni automobili.

foto: polovniautomobili.com

Braon DAF 55 iz 1971. godine pokreće motor zapremine 1.108 kubika sa 54 konjske snage. Menjač je automatski tzv. variomatik, što je još jedna od karakterističnih osobenosti ovih automobila.

foto: polovniautomobili.com
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.