Kako se stavljaju lanci za sneg? Ovo će vam uštedeti silne pare, a gotovo je za 2 minuta! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

Zimski problem svih vozača

Kako se stavljaju lanci za sneg? Ovo će vam uštedeti silne pare, a gotovo je za 2 minuta! (FOTO) (VIDEO)

Postoji mnogo je vrsta lanaca i drugih sredstava za povećanje trakcije, pa je pre montiranja lanaca za sneg potrebno znati kako se to uopšte...
Objavljeno:

Dok stojite zaglavljeni u snegu na uzbrdici, u mraku, na 15 stepeni ispod nule, daleko od bilo kakvog naselja, dok mobilni ne može da uhvati mrežu, shvatate da je pitanje života i smrti da izađete iz automobila i što pre montirate lance za sneg, a ne znate uopšte kako se to radi...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pre svega, tj. pre polaska na put, nađite uputstvo za korišćenje svog automobila i potražite informacije o korišćenju lanaca za sneg. Ako ga nemate, potražite informacije na internetu ili pitajte u ovlašćenom prodajnom salonu ili servisu.

Korišćenje neodgovarajućih lanaca može da izazove veliku štetu na automobilu i ostavi vas u još goroj situaciji u nekoj nedođiji. Loša montaža takođe može da izazove štetu. Određene kombinacije automobila i točkova su "zabranjene" zbog proste činjenice da oko točkova nema dovoljno mesta za bezbedno korišćenje lanaca.

foto: Reuters / Arnd Wiegmann

Stoga se strogo držite uputstava proizvođača automobila i proizvođača lanaca! Ovaj tekst je samo informativne prirode! Mnogo je vrsta lanaca i drugih sredstava za povećanje trakcije, modela automobila i polovnjaka kojima je neko zamenio originalne točkove točkovima drugih dimenzija (obično većih), da bismo adekvatno pokrili sve slučajeve.

Naučite na vreme kako se stavljaju na točkove

Smrznuti prsti, mrak, ne možete da priđete lepo točku, ne možete uopšte da zavučete ruku iza točka, ne vidite šta radite i ne osećate ništa pod prstima... Stoga se na vreme uverite da imate odgovarajuće lance ili nešto drugo za povećanje trakcije na snegu i naučite da ih koristite!

Rešenje – uhvatite neki iole lepši dan, nađite livadu sa mekšom zemljom / travom ili peskom i naučite da montirate lance ili drugi sistem koji ste kupili. Ne radite to na asfaltu ili betonu kako ih ne biste oštetili.

foto: AP / Marcio Jose Sanchez

Vežbajte – ponovite montiranje koliko god puta je potrebno, sve dok montažu ne budete u stanju da obavite rutinski.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.