ŠTO STE KUPILI, KUPILI STE: Ovi modeli Mercedesa se više neće PROIZVODITI, mnogi će biti OGORČENI ovom odlukom!
Mercedes, Foto: Profimedia

AUTO SVET

ŠTO STE KUPILI, KUPILI STE: Ovi modeli Mercedesa se više neće PROIZVODITI, mnogi će biti OGORČENI ovom odlukom!

U kompaniji ih smatraju nerentabilnim

Objavljeno:

Nemački proizvođač automobila Mercedes odlučio je da za tri godine potpuno obustavi proizvodnju svoje A klase, piše dnevnik "Handelsblat".

Proizvodnja će biti prekinuta od 2025. godine i nijedna varijanta A klase se od tada više neće proizvoditi, javljuju izvori lista iz koncerna. Prema daljem pisanju, Mercedes će ići i na obustavu proizvodnje B klase.

Oba modela, kako se navodi, u kompaniji smatraju nerentabilnim. Mercedes je u maju najavio da planira da se fokusira na luksuzne klase, i da želi da prodaje više S-klase modela, ali i Majbah i AMG.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Carscoops

Tako da, ko bude želeo da kupi Mercedes u budućnosti, mora da računa da će najjeftiniji model koštati od 40.000 evra pa nadalje.

A klasa, koja je izašla u prodaju oktobra 1997, povezuje se sa, pre svega, "testom losa", kada je ovaj model automobila prilikom testova jednog švedskog medija pokazao nedostatke i prevrnuo se. Kao reakciju na ovaj problem prilikom suočavanja sa iznenadnim preprekama, Mercedes je u A klasu ugradio serijski ESP program za stabilizaciju vozila.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.