PRAVE ZVERI: 10 super automobila koji su obeležili 2016! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

LUDILO NA TOČKOVIMA

PRAVE ZVERI: 10 super automobila koji su obeležili 2016! (VIDEO)

Brutalnog dizajna i neverovatnih performansi, ovi automobili su krem de la krem automobilske industrije
Objavljeno:

6. Maserati MC12 VC

Veličanstveni Maserati MC12 nije zaboravljen. 50 jedinica za uličnu vožnju i 12 trkačkih varijanti za FIA GT šampionat su nam pomerile pamet u trenutku svog lansiranja, odmah postavši kolekcionarski predmet. Nemačka tjuning kuća Edo Competition odlučila je da dodatno poboljša italijanskog lepotana, i razvila svoju verziju nazvanu Maserati MC12 VC.

Naručen od strane Maserati brenda u čast stogodišnjice ove kompanije, ovaj model je baziran na trkčakim modelima, sa veoma malo devijacija. Njegov 6.0 litarski V12 motor je prilagođen tako da sada ima 744 ks i od nule do sto ubrzava za 3.0 sekunde.

5. Pagani Huayra BC

Novi Pagani Huayra BC je verovatno jedan od najlepših superautomobila sveta, nudeći neverovatno ubrzanje kao pravi šlag na torti. Vozač ovog lepotana može uživati u 789 konjskih snaga koje dolaze od twin-turbocharged 6.0 litarskog V12 motora, sa novom sedmostepenom automatizovanom ručnom transmisijom.

Ovaj model je oko 132 kilograma lakši od standardne Huayre, dok ultralagani izduvni sistem od titanijuma, nove Brembo kočnice i besprekorni točkovi u kombinaciji sa raznim aerodinamičnim komponentama teraju vodu na usta.

4. Ferrari LaFerrari Aperta

Ovo je kabriolet o kom sanjamo, zvanično predstavljen na Pariskom sajmu automobila. Iako je njegova konstrukcija prilično izazovna, kada pogledate njegover performanse, shvatićete da je zaista vredna truda.

On ima 949 konjskih snaga i ubrzava od 0 do 100 za manje od 3 sekunde, zahvaljujući Ferrari inžinjerima koji su se fokusirali na njegovu šasiju i usavršili svaki aspekt aerodinamike. Obećavajući istu torzionu rigidnost i sve osobine kupe modela, LaFerrari Aperta će vozača i jednog srećnog saputnika oduševiti svojim komforom.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.