FORD NA VELIKA VRATA VRAĆA SVOJ KULTNI MODEL: Ali daleko od Evrope! (FOTO)
Ford Mustang, Foto: Printscreen/Youtube/Youcar

PREDSTAVLJENO NA TRŽIŠTU

FORD NA VELIKA VRATA VRAĆA SVOJ KULTNI MODEL: Ali daleko od Evrope! (FOTO)

Radi se o jednom od automobila sa najvećim stažom na evropskom tržištu, jer je aktuelna generacija predstavljena još pre 10 godina

Objavljeno:

Ford je odlučio da iz Evrope povuče gotovo čitav program klasičnih modela automobila, uključujući limuzinu Mondeo. Međutim, nova generacija postoji i već je predstavljena na nekim tržištima. Međutim, Ford je rešio da na nekim tržištima vrati jedno ime na scenu, a to je Taurus, koji će biti zapravo prepakovani Mondeo.

Kao što smo već pisali na našem portalu, evropski Mondeo je zvanično penzionisan i proizvodnja ovog modela je obustavljena u fabrici u Valensiji.

Radi se o jednom od automobila sa najvećim stažom na evropskom tržištu, jer je aktuelna generacija predstavljena još pre 10 godina.

1 / 10 Foto: Printscreen/Youtube/Youcar

Sa druge strane, to što je za Evropljane ovaj model završio karijeru, u Kini je i te kako poželjan, pa su Kinezi prvi koji su videli novi Mondeo početkom godine.

Što se tiče novog Mondea, dizajn nam je već poznat, jer je novi sedan Forda već primećen prilikom testiranja bez kamuflaže. Nudiće se u kombinaciji 2.0 EcoBoost turbo motorom sa 238 KS, ali se pominje i verzija sa 1,5-litarskim benzincem.

Isporuke počinju u drugom kvartalu ove godine, a ovaj automobil će se proizvoditi u saradnji sa kineskom kompanijom Changan u Chongqingu.

Zanimljiva vest je da je Ford sada odlučio da lansira još jedno zvučno ime. U pitanju je novi Taurus, koji je u stvari samo preimenovani Mondeo. Nudiće se isključivo na tržištu Srednjeg istoka, piše Index.hr

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.