KOLIKO SU DANAŠNJA KOLA BEZBEDNIJA? Evo koliko su napredovali, ovakav SUDAR pre 10 godina ne bi PREŽIVELI! (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Youtube/IIHS

NEVEROVATNO

KOLIKO SU DANAŠNJA KOLA BEZBEDNIJA? Evo koliko su napredovali, ovakav SUDAR pre 10 godina ne bi PREŽIVELI! (VIDEO)

Ironijom sudbine, na kraju je osetio na sopstvenom primeru koliko su važni napori njegove organizacije, ali i svih drugih koji insistiraju na unapređenju bezbednosti

Objavljeno:

Koliko su automobili napredovali u poslednjoj deceniji na polju bezbednosti? Najbolje je ovo objasniti praktičnim primerom.

Američki Institut za bezbednosti na putevima (IIHS) je američko udruženje slično EuroNCAP-u u Evropi i njegov primarni cilj je unapređenje bezbednosti na putevima. Adrian Lund je radio u IIHS-u više od 30 godina, a posebno je nadgledao poboljšanja bezbednosti vozila u poslednje dve decenije. Predsednik IIHS-a bio je od 2006. do 2017, piše Revijahak.

Ironijom sudbine, na kraju je osetio na sopstvenom primeru koliko su važni napori njegove organizacije, ali i svih drugih koji insistiraju na unapređenju bezbednosti. U videu koji je objavio IIHS, Lund se priseća šta se dogodilo kada je doživeo sudar u svom BMW-u 540i iz 2020.

Bilo je rano subotnje jutro u avgustu, Lund je procenio da je vozio oko 100 km/h auto-putem 95. Tada se iznenada ispred njega pojavio BMW 228i iz 2016, vozeći u pogrešnom smeru i udario ga u prednji deo.

"Da se ​​ova nesreća dogodila pre 10 godina, verovatno sada ne bih razgovarao sa vama", rekao je Lund na snimku.

Lund je povređen u nesreći, ali je preživeo. Nažalost, drugi vozač nije preživeo, reč je o 29-godišnjoj ženi, koja je polukružno skrenula na auto-putu i krenula u pogrešnom smeru. Ispala je iz vozila jer nije bila vezana pojasom.

Specijalne zone apsorpcije sudara, jači materijali, vazdušni jastuci... Sve to danas pomaže.

Uzmite u obzir da je i nesrećni vozač jurio najmanje 100 km/h i da je sila sudara bila stravična. Procenjuje se da je sila sudara bila kao da je vozač udario u prepreku brzinom od 160 km/h.

(Espreso / REVIJAHAK.HR)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.