ISPUSTIO DOBIJENO U OBA SETA! Krajinović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Dubaija!
Foto: EPA/Ali Haider

šteta!

ISPUSTIO DOBIJENO U OBA SETA! Krajinović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Dubaija!

Mekenzij Mekdonald plasirao se među osam najboljih

Objavljeno: 15:06h

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju pošto je sa 2:0 (6:4, 7:6) poražen od Mekenzija Mekdonalda.

Od starta meča Krajinović je pritiskao rivala i nametnuo svoj ritam što mu se i isplatilo. Tako je, posle 1:1, srpski teniser "dodao gas" i vezao dva brejka za ubedljivo vođstvo. Ipak, umesto da rutinski privede set kraju, Krajinović je potpuno stao i dozvolio Amerikancu da se potpuno vrati u meč, osvoji 5 vezanih gemova za 6:4.

Filip Krajinović
foto: EPA/Ali Haider

U nastavku, početak seta je bio isti kao i prethodni. Posle 1:1, Krajinović dolazi do brejka i vođstva, a Amerikanac uzvraća istom merom za 3:3. Potom je usledilo nekoliko neizvesnih gemova u kojima je srpski teniser napravio brejk i imao servis za pobedu, da bi, po ko zna koji put na meču, stao i dozvolio rivalu da ga stigne i prestigne. Mekdonald se prvo "spasao" brejkom, a onda i osvojio gem na svoj servis.

Usledila je prava drama na kraju drugog seta. Krajinović je na 6:5 servirao za ostanak u setu, a Mekdonald je izvršio dodatni pritisak i odličnim riternima došao do 40:15 i dve brejk lopte koje Srbin nekako uspeva da spasi i osvoji gem za taj-brejk.

U taj brejku, ponovo je Amerikanac stigao do 6:5 i 7:6 i dve meč lopte, ali se u oba slučaja Krajinović spašavaa, ali samo na kratko jer Mekdonald vezuje nova dva poena i dolazi do pobede.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.