OVO SU SVI ČEKALI! Đoković otkrio šta PLANIRA posle Dubaija!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

iskoristiće svaku priiku!

OVO SU SVI ČEKALI! Đoković otkrio šta PLANIRA posle Dubaija!

Zbog dobro poznatog razloga neće mu biti dozvoljeno da igra turnire koje je igrao u prošlosti

Objavljeno: 19:27h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u ponedeljak startuje na turniru u Dubaiju, a srećan je jer konačno može da se vrati tenisu!

Srpski as je dan uoči početka turnira imao razgovor sa novinarima u Dubaiju, gde je između ostalog govorio o velikom rivalu, Danilu Medvedevu.

- Počeo sam da treniram desetak dana po povratku iz Australije. Fizički sam radio gotovo svakodnevno. Tenis igram u poslednje tri nedelje, možda efektivno dve i po nedelje. Uživao sam u tome kao i u vremenu provedenom u Beogradu, gde sam bio najviše- kaže Đoković.

Poručio je i da mu je nedostajalo da igra tenis.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Znate, mnogo volim ovu igru. Da udaram po loptici. Nije mi bilo teško da uzmem reket u ruke i da izađem na teren da vežbam, jer pre svega imam ljubav i strast prema ovom sportu i cenim svaki minut proveden na terenu, zato što znam da uvek ima nešto što mogu da unapredim- dodao je.

Novak je otkrio i kakva je bila reakcija igrača koje je susreo ovih dana.

- Nisam ih video mnogo, ali one koje sam sreo, imali su pozitivan pristup i bili su srdačni. Lepo je to videti. Ne mogu da kažem da je to bio slučaj u Australiji. Tamo je pomalo bilo čudno. Ovde je za sada sve u redu.

On je otkrio svoje planove za budućnost koji su limitirani usled odluke da se ne vakciniše.

- Moram da sledim pravila. Koji god turnir budem mogao da igram, otiću u tu zemlju i pokušati da igram. Očigledno je da neću imati pun raspored. To mi i nije bila namera i cilj pre ove sezone ili sezonu pre. Trudio sam se da pogodim najbolju formu za grend slemove i neke od turnira Serije 1.000, kao i da igram za svoju zemlju. To su mi bile najveće motivacije u smislu rasporeda. Situacija je sada drugačija za mene. Ne mogu da biram. Radi se o tome gde mogu da odem i igram. Kad god imam priliku, iskoristiću je da igram jer to i želim i volim. Imam podršku porodice. Moj tim je uz mene. To mi je važno jer znam da nikom u mom okruženju nije bilo lako da prolazi kroz sve okolnosti i situacije kroz koje smo išli. Uzbudljivo je videti ih sve sa mnom ovde u Dubaiju. Vratili smo se takmičenju. Igraću ovaj turnir i videti šta sledi posle toga- zaključio je Đoković.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.