VLADA AUSTRALIJE I DALJE RASPRAVLJA O SLUČAJU 'ĐOKOVIĆ': Sada je glavno pitanje kako je Novak prošao TEST!
Novak Đoković, Foto: epa/ALESSANDRO DI MARCO, Google.com/maps

stalno na dnevnom redu

VLADA AUSTRALIJE I DALJE RASPRAVLJA O SLUČAJU 'ĐOKOVIĆ': Sada je glavno pitanje kako je Novak prošao TEST!

Laburista Kristina Keneli nije zadovoljna što prvi teniser sveta nije bio praćen

Objavljeno:

Tačno mesec dana je prošlo otkako je Novak Đoković izgubio spor na sudu u Australiji, te je deportovan zbog toga što je Federalni sud juednoglasno potvrdio odluku ministra Aleksa Hoka da ukine vizu srpskom teniseru.

Čak i posle toliko vremena nisu otkriveni svi detalji ove sage, dok se svakoga dana dobije odgovor na neko novo pitanje. Najnovija informacija dolazi da je prvobitna viza našem teniseru odobrena od strane čoveka, a ne kompjutera.

Ovo je potvrđeno i parlamentskom komitetu, pošto su zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući i sekretara Mihaela Pekula suočeni sa mnogim pitanjima i temama u Senatu, gde je na agendu došlo i pitanje o koronavirusu, ali i Novaku Đokoviću, te celom njegovom slučaju, odnosno, odobravanju i ukidanju vize u roku od samo 20-ak dana.

1 / 5 Foto: Profimedia

Portparolka za unuturašnje poslove Laburista, Kristina Keneli, upitala je tokom zasedanja zašto srpski teniser nije na listi za praćenje kretanja, s obzirom na to da je "njegov stav za vakcinaciju dobro poznat".

Zvaničnik odeljenja je na ovo pitanje odgovorio da to ne bi napravilo nikakvu razliku ukoliko bi on bio na listi za praćenje, ali je priznao da je postojao uslov da zvaničnici razmotre da li je test karaktera za podnosioce zahteva za vizu ispunjen ili ne, pre nego što i sami donesu odluku o izdavanju vize.

Time je i sam potvrdio da je Đokovićeva viza ipak prvobitno potvrđena od strane ljudi, a ne kompjutera.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Podsetimo, Đoković je prvo suđeno i sudija Entoni Keli je stao na stranu našeg tenisera, odobrio je vizu najboljem igraču sveta, a on je počeo i da trenira u Australiji.

Kasnije, ministar imigracija Aleks Hok je odlučio da iskoristi svoje diskreciono pravo i istu oduzme našem teniseru jer, kako je rekao, Novak je bio pretnja po ostale i postao je bojazan da bi mnogi ljudi mogli da krenu njegovim stopama i odbiju da se vakcinišu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.