STRUČNJAK PRIZNAO DA GA JE PREVARILA NADALOVA KONDICIJA: Otkrio zašto je na kraju Danil tražio masažu, a ne Rafa!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Joel Carrett

iznenadio se

STRUČNJAK PRIZNAO DA GA JE PREVARILA NADALOVA KONDICIJA: Otkrio zašto je na kraju Danil tražio masažu, a ne Rafa!

Nadal uživa kada je teško - smatra Muratoglu

Objavljeno: 21:37h

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, kaže da je iznenađen time kako je Rafael Nadal osvojio svoj 21. grend slem.

On je u jednom intervjuu rekao da je svestan šta je prelomilo i kao glavni razlog istakao neviđenju volju Španca da se nadmeće.

1 / 5 Foto: Profimedia

Prethodno se Muratoglu osvrnuo i na Denisa Šapovalpova, koji je bio najbliži da pobedi Rafu, uz Medvedeva.

- Svi su ga videli kako gubi meč. Bio je u drugom planu, izuzetno nervozan, promašivao je više nego inače. Ipak, svi će se saglasiti sa time da je njegov kvalitet broj jedan upravo ta otpornost i želja da se bori. On to obožava. Voli kada je teško, dok većina igrača ne uživa u tim momentima. On ih voli, tada se oseća živim i to mu je obeležilo karijeru - smatra Muratoglu.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Priznao je i da mu je Nadal pokazao da nije dobro procenio situaciju.

- Ono što me je iznenadilo u tom finalu je Nadalova kondicija. Tokom turnira pre toga činilo se da je u jednoj od najgorih formi u poslednjih 20 godina. Izgledao je umorno. Mislio sam da će fizički aspekt igrati veliku ulogu u tom meču, i da je Rafa morao da dobije početne setove. Zapravo, desilo se obrnuto - dodao je poznati stručnjak, ali nije jedini koji se prevario.

Danil Medvedev
foto: Profimedia

Istakao je međutim i taktički momenat koji je promenio sve.

- Počeo je više da koristi slajs. Kratak slajs, izvukao bi Medvedeva na mrežu gde je dobijao važne poene. Činjenica da je dobijao poene koje je Medvedev trebalo da dobija, učinili su da Medvedev počne da sumnja. Tu je bio ključni momenat, dovesti Medvedeva u situaciju da se ne oseća lagodno, da promašuje lake, ključne udarce. To mnogo boli. Koristio je dosta drop šotova jer je Danil bio daleko nazad i tako je osvojio dosta poena. To je prelomilo jer je Danil sumnjao mnogo u sebe, kada je bio na mreži, to mu je urušilo igru. Nadal je igrao visoke udarce sa dosta top spina, bez pokušaja da skrati razmene. Prihvatio ih je i na kraju, Danilu je trebala masaža, a ne Rafi - zaključio je Francuz.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.