ĐOKOVIĆ: Osećam veliku zahvalnost! VUČIĆ: Pobediće SVE na Garosu, Vimbldonu i Ju Es openu!
Foto: Zorana Jevtić

srdaćan razgovor

ĐOKOVIĆ: Osećam veliku zahvalnost! VUČIĆ: Pobediće SVE na Garosu, Vimbldonu i Ju Es openu!

Prvi teniser sveta je istakao da će se uskoro detaljnije oglasiti povodom dešavanja u Australiji

Objavljeno: 10:42h

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Podsetimo, Novak Đoković se nije takmičio na Australijan openu, nakon što je sramnom odlukom vlada Australije deportovan iz Melburna posle gotovo dve nedelje prave torture.

Tom prilikom je imao i nekoliko razgovora sa Vučićem, koji je pokušavao da najboljem teniseru sveta pomogne u borbi za svoja prava, a nije štedeo ni kritike na račun vlade Australije i političara.

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

Vučić se obratio novinarima:

- Nikada nešto ovako nisma video. Neko mnogo veći od nas je došao, nego mnogo značajniji. Želim da kažem jedno veliko hvala što ste danas ovde, što ste uvek uz naš narod. Ovo se nikada nije desilo, da novinari stoje u tri reda, to govori što predstavljate našem narodu i Srbiji. Predstavljate našu zemlju na najveću. Hvala za veliku borbu u Australiji. Novak i ja smo se čuli prvog jutra, hajde Novače vraćaj se nazad. Šta ćeš tamo, dođi u Srbiju. Pokazao je koliko želi da se pokaže na sportskom planu. Kada je Medvedev rekao da su ubili dečaka u njemu, neki su pokušali da ubiju srce dečaka i devojčica u ovoj zemlji. Moja molba za vas, mi se svi nadamo da ćete da preteknete Nadala i Federera. Nismo znali za koga da navijamo, pomalo smo navijali za Medvedeva, ali vi ste najbolji i godinama i godinama to neće niko moći da pretekne. Mi smo spremni kao država da pomognemo budućnost tenisa. Nećemo imati Đokovića za 20-30 godina, ali neka nova deca da brane trobojku. Hvala vam na tome što ste uvek uz Srbiju.

Novak Đoković, Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

Prvi teniser sveta je istakao da će se uskoro detaljnije oglasiti povodom dešavanja u Australiji:

- Zahvaljujućim se na dobrodošlici. Danas sam želeo da se vidim sa vama, kao građnin Srbije da vam se zahvalim na podršci, kao i sve institucije za vreme nemilih događaja u Australiji. Iako sam bio sam u pritvoru, nisam se osećao usamljeno, imao sam podršku familije, prijatelje, čitavog srpskog naroda, mnogo dobronamernih ljudi iz celog sveta i pokušavali ličnim i javnim putem da nam olakšavamo boravak u Australiji koji je bio neočekivan. Niste imali obavezu da pružite podršku, ali želim da znate da osećam veliku zahvalnost što ste se zauzeli za mene, sebe stavili u kompromitujuću situaciju. To se ceni i poštuje, dugo ću to pamtiti i moja veza i moj odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan. Ove okolnosti koje su me zatekle u Australiji, znače da će ta veza biti doveka. S obzirom da se nisam oglašavao, molim za strpljenje, u narednih sedam do 10 dana ću se obratiti podrobnije svega ono što se dešavalo u Australiji.

Novak Đoković, Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

- Neće da vam kaže, ali će pobediti sve na Rolan Garosu, Vimbldonu i US Openu - kazao je Novak.

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.