ŠTA JE MANJE ZLO?! FINALE AUSTRALIJAN OPENA SA POSLEDICAMA ZA NOVAKA! KO GOD POBEDIO OSTAVLJA ĐOKOVIĆA IZA SEBE!
Novak Đoković, Danil Medvedev i Rafael Nadal, Foto: Profimedia

Australijan open

ŠTA JE MANJE ZLO?! FINALE AUSTRALIJAN OPENA SA POSLEDICAMA ZA NOVAKA! KO GOD POBEDIO OSTAVLJA ĐOKOVIĆA IZA SEBE!

Nema Novaka Đokovića na Australijan openu, pa će finale igrati Rafael Nadal i Danil Medvedev. Bilo koji da pobedi "našteti će" Novaku.

Objavljeno:

Španac Rafael Nadal će u slučaju pobede postati rekorder po broju osvojenih trofeja na najvećim turnirima. Imao bi ih 21, jedan više od Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Što bi Novak lako i brzo mogao da stigne i prestigne, ako mogućnosti dozvole, naravno.

Dok bi pobedom Medvedeva na Australijan open, Novak Đoković izgubio prvo mesto na ATP listi.

Kako su do sada proticali dueli Nadala i Medvedeva?

Njih dvojica su se sastajali ukupno četiri puta. Većinu mečeva odigrali su tokom 2019. godine i još jednom su se sastali u 2020.

Prvi susret je Nadal ubedljivo dobio, sa 6:3 i 6:0 na Mastersu u Kanadi, a nedugo zatim sastali su se i na US openu. Tu je već Nadal imao mnogo teži posao, Medvedev je pružio snažan otpor, a pobeda je pripala španskom teniseru rezultatom 7:5 6:3 5:7 4:6 6:4.

Iste godine susreli su se i na završnom Mastersu u Londonu, opet je vođena neizvesta i dramatična borba, a Nadal je opet uspeo da trijumfuje, ovoga puta rezultatom 6:7, 6:3, 7:6.

Medvedev je na revanš čekao godinu dana, do završnog Mastersa 2020. godine, kada je Rus slavio posle preokreta rezultatom 3:6, 7:6, 6:3.

Dakle, izuzev tog prvog susreta kada je Nadal lako slavio, njih dvojica su zaređali sa veoma uzbudljivim duelima i potpuno neizvesnim, pa je realno očekivati tako nešto i u finalu Australijan opena.

Spremite se za maratonsku borbu!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.