NADAL BIO U TOTALNOM KANALU: Rafa razmišljao o EKSTREMNOM POTEZU, sve OTKRIVENO!
Foto: Profimedia

prošla godina mu je bila paklena

NADAL BIO U TOTALNOM KANALU: Rafa razmišljao o EKSTREMNOM POTEZU, sve OTKRIVENO!

Zbog hronične povrede stopala je napravio pauzu posle Rolan Garosa, pokušao da se vrati u avgustu prošle godine, ali je morao na novu pauzu, pa i operaciju zbog skočnog zgloba

Objavljeno: 22:19h

Vratio se Rafael Nadal u velikom stilu na teren, posle najvećih problema koje mu je u dosadašnjoj karijeri pravila hornična povreda levog stopala.

Zbog iste je napravio pauzu posle Rolan Garosa, pokušao da se vrati u avgustu prošle godine, ali je morao na novu pauzu, pa i operaciju zbog skočnog zgloba.

A danas se plasirao u finale Australijan opena. Rival u borbi za trofej biće mu Danil Medvedev. Na impresivnom povratku na scenu čestitao mu je i Boris Beker.

1 / 5 Foto: Profimedia

Posle pobede nad Beretinijem, Rafa je istakao da je u jednom momentu razmišljao da mu turnir u Melburnu bude poslednji u karijeri!

- Bilo je dosta razgovora sa timom, sa porodicom o tome šta može da se desi ako se stvari nastave tako. Razmišljao sam da će ovo možda biti šansa da se oprostim od svega. To je bilo pre nekoliko meseci. Činjenica da sam sada ovde, to ne mogu da opišem rečima - rekao je Nadal.

Trenutno 5. igrač sveta se oseća dobro, ali je svestan da bi sve moglo brzo da se promeni.

- Svaki dan je bio problem sa tim stopalom. Sumnja i dalje postoji i verovatno će postojati do kraja karijere. Imam problem koji ne može da se popravi. Zato i ponavljam, najvažnije mi je što mogu da igram i da se takmičim na ovako visokom nivou trenutno.

Rafael Nadal, Tenis, Australijan Open
foto: Profimedia

Ukoliko Nadal uspe da dođe do trofeja postaće rekorder po broju osvojenih grend slem titula. Bio bi mu to 21. pehar sa najvećih turnira.

- Moj cilj sada jeste da pobedim, ali pre svega želim da igram tenis i da uživam na terenu. Imam takmičarski duh kao i uvek, ne mogu protiv svoje prirode, to je moj DNK. To sam što jesam, želim da se takmičim i važnije mi je to da mogu da igram, nego da osvojim titulu. Bitnije mi je da mogu da radim ono u čemu uživam, važnije od same grend slem titule - zalključio je 2Bik sa Majorke".

Finale Ozi opena u muškoj konkurenciji igra se u nedelju od 9.30.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.