MEDVEDEV RUŠI ĐOKOVIĆA NA AO! Rus PRESLIŠAO Cicipasa za finale sa Nadalom!
Danil Medvedev, Foto: Profimedia

moćno!

MEDVEDEV RUŠI ĐOKOVIĆA NA AO! Rus PRESLIŠAO Cicipasa za finale sa Nadalom!

Poznat drugi finalista Australijan Opena

Objavljeno: 12:30h

Ruski teniser Danil Medvedev se plasirao u finale Australijan Opena, pošto je savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 7:6, 4:6, 6:4, 6:1.

On će se u finalu sastati sa Rafaelom Nadalom, koji je posle četiri seta savladao Matea Beretinija.

Medvedevu će to biti četvrti meč za titulu na Grend slemu, a eventualni trijumf doneo bi mu i prvo mesto na ATP listi.

Rus je bio bolji rival tokom celog meča, osim kratke krize koju je imao u drugom setu.

Stefanos Cicipas, Australijan Open, Tenis
foto: Profimedia

Prvi deo igre morao je da bude odlučen posle taj-brejka. Cicipas je poveo 4:1, ali je Medvedev serijom od 6:1 preokrenuo stvari i posle 47 minuta igre poveo u ovom duelu.

Cicipas je već na startu II seta je iskoristio brejk loptu i tako odgovorio velikom rivalu.

Usledili su mirni gemovi, da bi se Rus u šestom ribrejkom vratio u potpunosti u II set.

Ipak, posle nekoliko grešaka je dozvolio Cicipasu da mu oduzme servis, a nešto kasnije i izjednači rezultat u setovima.

Između drugog i trećeg perioda došlo je do žustre reakcije Medvedeva prema sudiji, zbog koučinga Stefanosovog oca, Apostolosa, koji arbitar nije sankcionisao.

Imao je problema Medvedev u uvodnom gemu III seta, spasao dve brejk lopte, a onda uspeo da se smiri.

Bilo je mirno tokom većeg dela ovog perioda, da bi ključni brejk Rus napravio u 10. gemu, kada je iskoristio drugu brejk, odnosno set loptu.

Potom je potpuno stigao do dvoje igre u 4. setu i sa dva brejka prošao u finale.

IV SET

6:1 Kraj! Danil Medvedev je u finalu Australijan Opena.

5:1 Novi brejk za Danila Mevedeva!

4:1 Medvedev furiozno potvrđuje brejk i jako je blizu plasmana u finale! Čini se da Cicipas nema rešenje!

3:1 Ista situacija kao u prošlom setu! Medvedev kosti drugu brejk loptu i sada je na korak od polufinala!

2:1 Brzo je stigao Medvedev do 40:0, međutim uzvraća Cicipas sa dva sjajna poena. Rus nije hteo ništa da prepusti slučaju, pa je posle dobrog servisa stigao do novog vođstva u 4. setu!

1:1 Cicipas uzvraća istom merom, samo jedan poen je prepustio rivalu!

1:0 Sjajno otvara set Danil Medvedev.

III SET

6:4 MEDVEDEVVODI SA 2:1 U SETOVIMA!

5:4 - Novi gem zaključen je servis vinerom. Cicipas će se boriti da ostane u setu.

4:4 - Agresivnost pri forhendu Grka je upečatljiva. Često ga i povuče na mrežu, a u ovom gemu je samo jednom omanuo, tako da imamo novi egal.

Rus je pobesneo na sudiju u jednom momentu

4:3 - Od pomenutog incidenta, Medvedev ima totalno drugi govor tela, iako se to sada ne manifestuje na igru. Uspeva da održi svoj servis i nastavlja sigurno dalje.

3:3 - Kada Cicipas opusti ruku, njegova agresivnost ga nekada odgura u neugodne situacije i neiznuđene greške. Sada je sam zadržao Danila u igri (40:40), preživeo komplikcije i uzeo gem posle toga.

3:2 - Nastavlja Medvedev, sa nešto hladnokrvnijim gestikulacijama, da čuva svoj servis. Ovoga puta, sa nulom.

2:2 - Četiri sjajna servisa Cicipasa zaključno sa raketom od 212 kilomatara na čas. Prati uredno Grk situaciju i nije ga potreslo ništa što se događalo na kraju drugog seta.

2:1 - Polako počinje da se vraća Medvedevu koncentracija, sigurno je uzeo svoj gem sa samo jednim izgubljenim poenom. U svakom se, svakako, on pitao.

1:1 - Izgubio je ruski teniser fokus i mora da se vrati stvari u igri. Imao je priliku da možda jače pritisne servis Cicipasa, ali je na 15:15 izbacio loptu u aut.

1:0 - Preživeo je Medvedev ovaj udar Cicipasa, ali i dalje izgleda totalno pomućeno nakon završnice seta. I dalje negoduje i verovatno mu je još u glavi svađa sa sudijom.

II SET

4:6 - SET ZA CICIPASA! IZJEDNAČENJE! Rus je sada kastastrofalno ljut na sudiju kojeg poziva da opomene Cicipasa i njegovog oca.

- Konstantno pričaju, konstantno. Gledaj u mene kada pričam sa tobom! Ti si jedna "mala mačka" - a, znamo šta bi to trebalo da bude ukoliko se iskoristi termin na engleskom!

4:5 - BREJK CICIPASA! Kakva crna serija Medvedeva koji je u momentu samo potonuo i dopustio tri poena u nizu protivniku koji će sada servirati za izjednačenje u setovima!

4:4 - Nije problem za Cicipasa da ubaci prvi servis, nego da nakon toga i osvoji poen. Ima 12/18 u tom segmentu i u ovom gemu je bio u misiji da poboljša te brojke i svoje šanse za nastavak seta.

4:3 - Mini preokret i veliki pritisak na Grka koji je sigurno svestan šta je izgubio. Dobio je Stefanos prvi poen, ali sve nakon toga mu nije davalo ni šansu za nešto više.

3:3 - RIBREJK MEDVEDEVA! Auh, kakva je sada bitka bila! Cicipas je tri puta izbacivao bekhend u aut, vraćao Danila u igru i dopuštao mu brejk lopte, ali nije uspeo u toj klackalici da zadrži ranije stečenu prednost. Sa egalom idemo dalje u set.

2:3 - Borba u nekim trenucima i ne postoji. Jednostavno, sve se manj-više rešava servisima ili kombinacijom 1-2, što je činio sada i Medvedev za gem bez izgubljenog poena.

1:3 - Ovde su brejkovi nešto što ćemo vrlo teško videti. Cicipas samouvereno rešava svoj deo posla, naravno, sa nulom.

1:2 - Vraća se Medvedev servis gemovima sa nulom, ali sada je u minusu koji mora da juri. Tačno je sat vremena igre na Rod Lejver areni.

0:2 - Tu je i potvrda stečenog. Ruski teniser je samo bljesnuo jednom eksplozivnim forhendom, ali ništa više od toga.

0:1 - SJAJNO! BREJK ZA CICIPASA! Kako lep poen je odigrao Grk na brejk loptu. Šetao je levo-desno Medvedeva, raspoređivao forhende i bekhende po uglovima, a onda zaključio je forhend dijagonalom za dobro otvaranje seta.

I SET

7:6 - SET ZA Medvedeva! Neverovatno, ali Medvedev je izgubio set u kojem je prepustio samo jedan poen u svojim servis gemovima. Bio je od drugog poena u zaostatku mini brejka, ali se polako vratio, dva pasing šota su ga dovela do set lopte, što je on i iskoristio. Ovo je bila "kamena" bitka, ko god da je dobio, bilo bi zasluženo.

6:6 - Igraće se taj-brejk, nije moglo drugačije...

5:6 - Ovoga puta nema drame za Cicipasa. Danas, ukoliko pogodi prvi servis, Stefanos ima neverovatnu prednost. To se i dogodilo u ovom gemu tri puta, tako da idemo ka taj-brejku.

5:5 - Nastavlja se rapsodija drugog tenisera sveta. Pet servis gemova je rešio sa nulom. Ovo je nešto što se vrlo retko događa, pogotovo na ovom stepenu takmičenja.

5:4 - U tren oka, prestao je da radi servis volej igra Cicipasa i za samo minut bio je u situaciji 0:40. Sve što u toj sekvenci nije radilo, proradilo je momenat kasnije, pa i pored još jedna lopte, česti izlasci na mrežu se se isplatili. Prva velika bitka i opasnost. Medvedev će ipak servirati za ostanak u setu.

4:4 - Silni Medvedev još nije izgubio poen na svom servisu. Neverovatno.

3:4 - Liše prvog poena, kao po navici, siguran server. Cicipas u stopu po procentima prati Rusa, a nešto je agresivniji sa 6-2 u vinerima.

3:3 - Zastrašujuće, ali Medvedev nije izgubio poen u prva svoja servis gema. Determinisan je da ode u finale, a svestan da preti velika opasnost od četvrtog tenisera sveta.

2:3 - Kakva podloga za taj-brejk. Tek sada je Danil uspeo da osvoji poena protivnikov servis, doduše, krajnje srećno pošto je loptica od sajle završila u polje Cicipasa. Kako god, još jedan siguran gem Grka.

2:2 - Nastavljaju da se ređaju servis gemovi bez izgubljenog poena. Sada je na red došao Medvedev koji je bio u podređenoj situaciji na 40:0, ali je i te atake na osnovnoj liniji izdržao i sačekao Cicipasa da pogreši.

1:2 - Nastavlja se podređena situacija onoga koji prima servis. Cicipas je ponovo u dva navrata izašao na mrežu i volejom rešio situaciju, sve ostalo je iz prvog udarca bilo gotovo.

1:1 - I Medvedev stoprocentno ulazi u ovaj duel. Bez izgubljenog poena uz jak servis. Malo igre u prva dva gema.

0:1 - Cicipas je prvi servirao i to učinio na najbolji mogući način osvojivši gem sa nulom. Jak servis i izlazak na mrežu u dva navrata. Dobro otvaranje Grka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.