BURNI FEDEREROV INTERVJU KOJI JE UZDRMAO SVET! ĐOKOVIĆA NAZVAO "ŠALOM"!
Novak Đoković i Rodžer Federer, Foto: Profimedia

tenis

BURNI FEDEREROV INTERVJU KOJI JE UZDRMAO SVET! ĐOKOVIĆA NAZVAO "ŠALOM"!

Novak Đoković, koji je osvojio 20 grend slemova, deportovan je iz Australije pre Australijan opena preživevši pravi pakao na tom putovanju. Strani mediji prisetili su se davne 2006. godine kada je Federer nazvao najboljeg tenisera sveta - ŠALOM!

Objavljeno: 22:10h

Novak Đoković, je osvajač rekordnih devet titula na Australijan openu.

Do nove titule, Novak je mogao da dođe već na početku godine, ali niko nije mogao ni da nasluti šta će se desiti u Australiji.

1 / 5 Foto: Stefan Stojanović

U tekstu "Exsprees.co.uk" se navodi:

- Đoković je jedan od najvećih tenisera u istoriji, a izjednačen je sa rivalima Rafaelom Nadalom i Federerom za najviše grend slem trofeja u singlu u muškoj igri.

Ipak, svetski broj 1 je povremeno izazivao kontroverze tokom svoje karijere zbog svojih ludorija na terenu.

Posle toga se vraćamo u 2006. godinu i Dejvis kup meč:

1 / 5 Foto: Profimedia

Federer je Đokovića nazvao "šalom" zbog njegovih postupaka tokom meča sa Stanom Vavrinkom na Dejvis kupu 2006. godine.

19-godišnji Đoković se vratio da bi pobedio Vavrinku sa 3-2 i izjednačio meč plej-ofa sa 1-1, a Federer je mladog Srbina optužio da je glumio povredu.

Tokom meča, Đoković je u više navrata pozivao svog trenera da bi se pozabavio povredom, za koju je Federer verovao da je bila taktika da se poremeti Vavrinkin ritam.

Prema "Tennis Planet-u", Federer je rekao: „Ne verujem njegovim povredama. Ja sam ozbiljan. „Mislim da je on šala, znate, kada su u pitanju njegove povrede. Od komentara švajcarske zvezde, par je imao intenzivno rivalstvo na terenu. Đoković je do danas jedini čovek koji je pobedio Federera na sva četiri turnira.

1 / 4 Foto: EPA/Marko Đoković

2012. godine, kada je upitan o njegovim komentarima u Dejvis kupu, Federer je umanjio tenziju između njega i Srbina. Kako prenosi Tennis Planet, on je rekao: „Upravo sam bio uznemiren što je pozvao trenera bez očiglednog razloga protiv mog druga, Stena, u petercu. To je bilo to. „Nakratko smo razgovarali o tome u Madridu nakon toga i stvari su već duže vreme u redu između mene i njega.

Statistički gledano, Đoković, Federer i Nadal su najveći igrači na teniskom terenu.

1 / 6 Foto: Profimedia

- Da, ja sam vakcinisan. Srećan sam što sam to mogao da uradim sa svim putovanjima na koja idem. Čak i da sam u Švajcarskoj, mislim da ima prednosti. Iznad svega, uradio sam to za druge jer ne želim da to dam nikome drugom, čak i ako sam i dalje veoma oprezan. Veoma smo pažljivi sa porodicom i našim prijateljima.

Iako je okarakterisan kao antivakser, Novak ni jedan jedini trenutak nije rekao da je protiv vakcinacije.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.