MUK NA AUSTRALIJAN OPENU: Rafael Nadal spomenuo KRAJ KARIJERE!
Rafael Nadal, Foto: Profimedia

savladale ga emocije!

MUK NA AUSTRALIJAN OPENU: Rafael Nadal spomenuo KRAJ KARIJERE!

Vlasnik 20 Grend slem titula priznao da nije bio siguran da li će se vratiti na teren

Objavljeno:

Španski teniser Rafael Nadal se plasirao u osminu finala Australijan Opena pošto je savladao Karena Hačanova u četiri seta sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:1.

Koncentracija mu je popustila u trećem setu koji je izgubio, ali je Nadal svestan da je bilo i grešaka.

- Zadovoljan sam zbog svog nastupa. Svakako moj najbolji meč od kako sam se vratio tenisu. Sve je dobro radilo, ali eto u trećem setu sam pravio neke greške. Mislim da je najveća ta što sam pokušao da riterniram sa osnovne linije. Ipak, promenio sam dinamiku u četvrtom. Stvari ne mogu uvek da budu savršene- izjavio je Nadal.

On je objasnio da nije bio zadovoljan svojim kretanjem od starta turnira.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

- Nisam mnogo razmišljao o protivniku. Osetio sam u prva dva meča da sam predaleko. Nisam mogao da pokrivam čitav teren, da gurnem protivnika, Rekao sam sebi da moram da probam da riterniram sa osnovne linije i tada se osećam življe i dinamičnije- dodao je Španac.

Upitan je i da li je nekad pomislio da se neće vratiti profesionalnom tenisu, a potom je usledio emotivan odgovor Španca.

- Svakoga dana. Mnogo meseci bio sam na terenu, pokušavao sam da izlazim svakog jutra, pričao bih sa timom i ne bih mogao da treniram ni 20 minuta. A onda bih trenirao po dva sata. Pokušavao sam različite stvari. Teško je iako sam mnogo puta tokom karijere bio u toj poziciji. Sa povredom stopala je drugačije. Ideš svaki dan u teretanu bez napretka i ne znaš šta će biti. Mentalno je jako teško- zaključio je Nadal.

U osmini finala ga čeka bolji iz duela Adrijana Manarina i Aslana Karaceva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.