VLADA AUSTRALIJE NASTAVLJA DA SE IŽIVLJAVA: Sada ni APSOLUTNOJ LEGENDI ne daju da uđe u Viktoriju!
Foto: Profimedia, EPA/Made Nagi

branio je novaka

VLADA AUSTRALIJE NASTAVLJA DA SE IŽIVLJAVA: Sada ni APSOLUTNOJ LEGENDI ne daju da uđe u Viktoriju!

Osvajač 11 titula prvaka sveta neće moći da se takmiči u Australiji, poručuju mu pre njegovog dolaska u tu zemlju

Objavljeno:

Nastavlja se priča oko zabrane ulaska u Australiju svima bez vakcine.

Posle Novaka Đokovića, ista sudbina čeka još jednog velikog šampiona. U pitanju je američki surfer Keli Slejter, osvajač rekordnih 11 titula prvaka sveta, koji planira takmičenje a političari u australijskoj državi Viktoriji mu poručuju - "Nemoj da se nadaš!"

'The Age' (Ejdž) prenosi da je Slejtera upozorio savezni ministar sporta Ričard Kolbek da će mu biti gotovo nemoguće da uđe u Viktoriju ili Zapadnu Australiju, gde se održavaju predstojeći događaji Svetske surf lige, a da se ne vakciniše protiv Kovida-19.

Slejter i prva teniserka sveta za surfovanje Gabrijel Medina nisu potvrdili da li su vakcinisani uoči "Rip Kurl Pro-a" na Bels Biču i "Margaret River Pro-a", oba se održavaju u aprilu.

Ali dok je Medina krajem prošle godine na društvenim mrežama rekao da „vakcine spasavaju živote“ i da će „uskoro“ dobiti svoje doze vakcine protiv kovida, Slejter je jasno stavio do znanja da je protiv vakcinisanja.

Braneći prvog teniskog tenisera sveta Novaka Đokovića, Slejter je izjavio „možda Stokholmski sindrom sada može da promeni ime u Melburn/Australija sindrom“ i „toliko ispranih mozgova i mržnje u ljudskim srcima bez obzira na vakcinalni status“.

Kolbek je jasno stavio do znanja Slejteru da šanse da se takmiči u Australiji zavise od toga da li će da se vakciniše ili na neki način dokaže da medicinski ne može da primi vakcinu.

(Espreso/The Age)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.