ŠOK U PROGRAMU UŽIVO, BRANIO NOVAKA, PA DOŽIVEO OVO: Gledaoci verovatno NISU MOGLI DA VERUJU ŠTA GLEDAJU I SLUŠAJU!
Greg Rusedski, Foto: printscreen/youtube/Good Morning Britain

na strani pravde

ŠOK U PROGRAMU UŽIVO, BRANIO NOVAKA, PA DOŽIVEO OVO: Gledaoci verovatno NISU MOGLI DA VERUJU ŠTA GLEDAJU I SLUŠAJU!

Greg Rusedski, nekadašnji britanski teniser, gostovao je u jutarnjem programu "ITV", gde je izneo svoje mišljenje u vezi slučaja Novaka Đokovića i njegovog učešća na Australijan openu.

Objavljeno: 22:36h

Naime, Greg Rusedski je naveo da je prema prvom reketu sveta napravljena velika nepravda.

Takođe, uzeo je u obzir da je Đoković kompletnu sagu mogao da izbegne samo da se vakcinisao.

1 / 4 Foto: Profimedia

Postoji 26 ljudi koji su dobili izuzeće, dvoje tenisera je nedelju ranije dobilo to izuzeće i imalo dozvolu da igra. Kada je Novak tvitnuo da putuje i da je dobio izuzeće, sve se raspršilo u komade.

1 / 5 Foto: Starsport©

Postoji pravilo da mora da primi dve vakcine i to su pravila", rekao je Rusedski, koji je prokomentarisao navode vlade Australije da je Đoković "ikona antivaksera":

- Ne verujem da je on ikona antivksera. On ima turnir u Beogradu i šta je uradio za sve igrače i trenere? Omogućio im je da se vakcinišu, Astrazenekom, Fajzerom, Modernom, i to na svom događaju.

1 / 4 Foto: Profimedia

Na kraju krajeva, njegov je izbor da li hoće da se vakciniše ili ne. Ponavljam, ovo su pravila. Da nije bilo izuzeća - ne bi mu bilo dozvoljeno da dođe, a on je dobio izuzeće i zato se ukrcao na let.

U trenucima kada je Rusedski nizao argumente na stranu srpskog tenisera, voditelj ga je prekinuo pitanjem da li su on i Đoković prijatelji.

- Poznajem Novaka od kada je imao 18 godina, radim u medijima i pokrivam događaje i tokom godine često pričam sa njim, ali se isto tako i distanciram i govorim svoje iskreno mišljenje. I ne gledam ovo kroz emocije, već kroz pravila, rekao je Rusedski.

1 / 5 Foto: Stefan Stojanović

- To je sloboda izbora. Ja sam primio dve vakcine i to je moj lični izbor, dopušta mi da putujem, da radim stvari koje hoću da radim širom sveta. S obzirom na njegov posao, mnoge zemlje mu to neće dozvoliti. Biće interesantno videti šta će se dogoditi. Da li će mi biti dozvoljeno da dođe u Ameriku?

Zabrinuo se Rusedski i da Novakova karijera može biti ozbiljno ugrožena ukoliko ne odluči da se vakciniše.

- Iako je bio daleko najbolji teniser na svetu prošle godine, sledeće nedelje bi mogao da izgubi prvo mesto. Sve te stvari dolaze na mesto i on će morati da stane iza onoga u šta veruje. Prema mom mišljenju, ako se ne bude vakcinisao, neće biti najbolji igrač na svetu i neće moći da piše istoriju, završio je nekadašnji britanski teniser.

Espreso/Blic


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.