NOVAČE, DRUŽE, TI SI BUDALA: Velika prijateljica ODRŽALA lekciju Đokoviću!
Flavija Peneta i Novak Đoković, Foto: Profimedia

bez dlake na jeziku!

NOVAČE, DRUŽE, TI SI BUDALA: Velika prijateljica ODRŽALA lekciju Đokoviću!

Italijanka je imala šta da kaže i Novaku, ali i Australijancima

Objavljeno: 14:52h

Nekadašnja šampionka US Opena i velika prijateljica Novaka Đokovića, Flavija Peneta, prokomentarisala je dešavanja iz Australije i poslala janu poruku najboljem teniseru sveta.

Peneta smatra da Novak neće tako lako odustati od svojih uverenja.

- Sumnjam da će se vakcinisati. Ostaće veran sebi, možda i više no što je bio ranije- rekla je Flavija Peneta u intervjuu za Korijere dela Sera.

Ona ga vrlo dobro poznaje i glasno podržava.

Flavija Peneta, Tenis, Novak Đoković
foto: Profimedia

- Nole je uvek bio drugačiji u svim svojim izborima, od hrane do prijateljstava, uvek je donosio vrlo lične odluke, uz podršku supruge Jelena, koja je uvek bila uz njega… Žao mi je što se sve ovo desilo, jer nemam nikakve sumnje da je Đoković dobar čovek. Sigurno ne opasnost po javnost.

Smatra da je Novakov karakter ključni i za uspehe, ali i za trenutnu situaciju.

- Možemo mi da ga savetujemo koliko hoćemo, ali to je 34-godišnji čovek koji je uspeo da preokrene hijerarhiju koja je u tenisu vladala decenijama. Nije to čovek kome nedostaje karakter.

Sada će ipak biti pred najvećim od svih izazova.

- Nemam pojma šta će da radi: bez vaccine život će mu se pretvoriti u pakao… Sigurna sam da ga je sve ovo pogodilo, da pati. Nole je snažno ljudsko biće, ali je i vrlo osetljiv”, nemoćno sleže ramenima Peneta, govoreći prvenstveno o Novakovim šansama da nastavi sezonu u koliko-toliko prihvatljivim uslovima.

Bez vakcine biće mnogo teško. Ali za razliku od većine javnosti Peneta ne osuđuje Novaka, iako u Melburnu igra i njen vakcinisani suprug Fabio Fonjini.

- Njegov izbor. Sa ove distance, naravno, bolje bi mu bilo da je ostao kod kuće, da nije ni probao da uđe u Australiju, zemlju koja nikako ne deli njegove stavove, koja je izašla iz vrlo strogog lokdauna, koja je građanima nametnula najrestriktivnije mere…. Ali Nole ima veliku želju da obori taj record (po broju grend slemova, prim.aut). Šampioni su takvi, imaju tu vatru u sebi, pogledajte Serenu Vilijams, ima 40 godina i ne odustaje. Veliki šampioni ne prepoznaju granice, to je njigova snaga. Pobeda je za njih droga, neodoljiva žudnja. Jeste li videli šta je uradio kad je dobio vizu nada? Odmah iz hotel ana trening. Samo oni sa neverovatnim fokusom na cilj se tako ponašaju.

Flavija Peneta, Tenis, Sport
foto: Profimedia

Šta bi poručila Novaku u ovim teškim momemntima, možda najtežim u čitavoj karijeri?

- Imam nevakcinisane prijatelje koji se ne zovu Novak Đoković. Ja sam za slobodu izbora. Odluke koje donosim za moju decu i mene su private odluke. Poznajem majke koje nisu htele da se vakcinišu tokom trudnoće, i ja sam sačekala da se porodim tako da moja odluka ne bi uticala na moju ćerku. Ne trudim se da utičem na druge. Da sretnem Noleta, rekla bih mu: Prijatelju moj, ti si budala, mogao si da u miru sediš kod kuće sa suprugom i decom- smeje se Peneta.

Potom je poentirala...

- Previše ga pritiskaju, tretiraju ga kao kriminalca. Lako je sada reći da nije trebalo ni da ide u Australiju. Znate šta bih ja uradila kad su mu vratili vizu? Otišla na centralni teren, malo se preznojila, slikala sa svojim timom, sazvala konferenciju za novinare u najvećoj sali i rekla: Dragi Australijanci, došla sam da igram tenis, nije bila moja namera nikome da naudim, žao mi je što se nismo razumeli, vidimo se sledeće godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.