KONAČNO PRIZNALI: Ogrešili smo se o Novaka Đokovića!
Novak Đoković - šampion Australijan Opena, Foto: EPA/David Crosling

saopštenje ao!

KONAČNO PRIZNALI: Ogrešili smo se o Novaka Đokovića!

Organizatori Australijan Opena priznali propuste u situaciji sa najboljeim teniserom sveta

Objavljeno:

Tenis Australija se oglasio saopštenjem o dešavanjima proteklih dana i priznali da je došlo do propusta u organizaciji prvog Grend slema u sezoni.

Organizatori Australijan Opena priznali su greške u organizaciji i poručili da "duboko žale zbog poslednjih dešavanja, kao i da je ovo lekcija za sve".

- Shvatamo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog uticaja na sve igrače. Uvek postoje lekcije koje bi trebalo da se nauče i mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme pre turnira, kao is vake godine. Taj proces će početi kada šampioni Australijan opena podignu trofeje- navodi se u saopštenju.

- Hteli smo da jasno kažemo da smo od samog početka poštovali odluku ministra za imigraciju i odluku Federalnog suda. Turnir je počeo, a naš prioritet je uvek bio da organizaciju jedan od najvećih svetskih događaja u sportu i osiguramo najbolje moguće uslove za igrače, navijače i zajednicu. Otvoreno prvenstvo Australije je izložba Melburna. Tenis Australija je blisko sarađivao sa saveznom i Vladom Viktorije kako bi igračima, osoblju i navijačima pružio bezbedan Australijan open. Turnir u vreme globalne pandemije je veliki izazov za sve nas.

Da podsetimo, Tenis Australija je dao najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću "medicinsko izuzeće", da ono ne bi bilo validno pri ulasku u zemlju. Posle 10 dana torture Srbin je deportovan uz objašnjenje da je pretnja po javno zdravlje i kako postoji bojazan od "buđenja" antivakserskih pokreta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.