"UTRKIVALI SE DA SE SLIKAJU S NOVAKOM, SAD IH NEŠTO NE VIDIM" - Čović je primetio i "1 NEOBIČNU STVAR" kod Nadala!
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

zanimljiva opažanja

"UTRKIVALI SE DA SE SLIKAJU S NOVAKOM, SAD IH NEŠTO NE VIDIM" - Čović je primetio i "1 NEOBIČNU STVAR" kod Nadala!

Doduše, ostaje mogućnost da je Toni Nadal, kao svaki novinar tokom pisanja dužeg teksta jednostavno upotrebio ove izraze kao zamenice, da ne bi Novaka Đokovića uvek oslovljavao imenom i/ili prezimenom

Objavljeno:
  • 87

Brojne poznate ličnosti dale su svoje viđenje situacije koja je držala pažnju celog sveta 11 dana, a kulminirala šokantnom deportacijom Novaka Đokovića iz Australije.

Na sve se vrlo pažljivo osvrnuo i predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović.

Nebojša Čović
foto: Starsport©

- Moram prvo da kažem da je svo ovo velika škola i veliko iskustvo za Novaka i da, po naški rečeno da tako kažem, "kapa dole" jer je pokazao da je čovek od integriteta. To ne bih mogao da kažem za mnoge druge sportiste koji su se utrkivali da se slikaju sa njim, a sad ih nisam nešto primetio da su mu dali javnu podršku - počeo je Čović i dodao:

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Ono što moram da primetim jeste da smo svi upali u neku vrstu kolektivne psihoze. Prvo, Novak nije otišao u Australiju na splavu. Dobio je poziv od AO, zadovoljio je određene uslove, njihove medicinske komisije su to pogledale i dali su mu vizu. Nakon toga ulazimo u ceo scenario i danas kada sam ponovo analizirao dokumentaciju primetio sam jednu neobičnu stvar. Ona jeste bila u našim medijima, ali kada analitički pogledate, najava svega ovoga što se desilo Novaku se dogodila od strane Tonija Nadala, strica Rafaela Nadala, koji je to opisao u kolumni koju redovno piše za španski list "El Pais." On je tada koristio interesantan rečnik... Mislio je da će "Srbin" odustati, da "Balkancu" neće biti dozvoljeno, što pokazuje kakvo oni razmišljanje imaju o nama. A kad na to dodate ono što je tužilac rekao, da mi nemamo dovoljnu stopu vakcine, onda na neki način možete da zaključite da nas smatraju ljudima nižeg reda. To važi za ceo Balkan.

Doduše, ostaje mogućnost da je Toni Nadal, kao svaki novinar tokom pisanja dužeg teksta jednostavno upotrebio ove izraze kao zamenice, da ne bi Novaka Đokovića uvek oslovljavao imenom i/ili prezimenom.

Rafael Nadal, Toni Nadal
foto: EPA/Atienza

Čović je potom pojasnio šta vidi kao uzrok celog cirkusa.

- Da se razumemo, ja nisam antivakser. Ne mislim ni da je Novak antivakser. Ali napravljeno je kolektivno ludilo po sistemu da svako ko uđe u zaštitu i razume ovo šta se dogodilo Novaku na drugi način, bude proglašavan antivakserom. Ja nisam ni za kakav lokdaun, a što se tiče vakcine njena delotvornost postoji. Kao i neke kontroverze oko nje. Ta Australija, gde je vakcinisano oko 95 odsto ljudi, beleži svaki dan novih zaraženih 170.000. Vakcinacija ne sme da bude na silu i pod represijom osim ako se ne radi o velikom profitu... Ponavljam još jednom, Novaku svaka čast! On je simbol slobodnog sveta i sada ga treba pustiti da se odmori i dobro razmisli o narednim koracima - rekao je prvi čovek Zvezde.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media