AUSTRALIJA DRMA NOVAKU TRON: Đokovića bi DEPORTACIJA mogla da košta PRVOG MESTA!
Foto: Profimedia

loše vesti

AUSTRALIJA DRMA NOVAKU TRON: Đokovića bi DEPORTACIJA mogla da košta PRVOG MESTA!

Rus ima sve u svojim rukama

Objavljeno:

Ostao je Novak Đoković bez šanse da odbrani pehar na Australijan openu, mogao bi da ostane i bez statusa prvog tenisera sveta. Posle presude Federalnog suda i potvrde ukidanja vize, Srbinu se „ljulja“ pozicija na kojoj je proveo 355 sedmica.

Najveća pretnja Novaku je Danil Medvedev, u ovom trenutku drugoplasirani na ATP listi. Razlika između Đokovića i Rusa je 2.080 poena. Novak svakako ostaje bez 2.000, jer nije u situaciji da brani rezultat od lane, a to je pobeda u finalu. Samim tim otvoren je put 25-godišnjem Moskovljaninu da ga prestigne. Medvedev brani 1.200 bodova osvojenih na osnovu činjenice da je prošle godine igrao finale. Ukoliko bi osvojio naslov, na meniju bi imao dodatnih 800 i tako bi posle duge vladavine smenio Novaka na vrhu.

Danil Medvedev
foto: EPA/MICK TSIKAS

Podsećamo da je upravo Danil Medvedev osvajač poslednjeg grend slema, u finalu Ju Es opena je savladao baš Novaka, tako da mu se daju ogromne šanse da se podne na tron.

Šansi se nada još jedan predstavnik mlađe garde. U pitanju je Aleksandar Zverev, trećeplasirani na ATP listi. Nemac u ovom času zaostaje za Novakom 3.045 bodova, a s obzirom da je 2021. dogurao samo do četvrtfinala brani svega 760 bodova. Ukoliko bi Zverev osvojio titulu na Austrlijan openu to bi mu donelo dodatnih 1,240 poena i proboj na lidersku poziciju rang liste najboljih tenisera sveta.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.