OD NJIH NISMO NIŠTA DRUGO NI OČEKIVALI: Bivši član granične policije Australije očekuje Novakovu DEPORTACIJU!
Foto: Profimedia

PA OVO JE NEVEROVATNO

OD NJIH NISMO NIŠTA DRUGO NI OČEKIVALI: Bivši član granične policije Australije očekuje Novakovu DEPORTACIJU!

Napravio je veliku pesmu i igru od ove pandemije. Kada je ona prvi put počela

Objavljeno:

Novak Đoković će kasnije tokom večeri dati izjavu graničnoj policiji, potom biti saslušan pred Federalnim sudom, sve kako bi izbegao deportaciju iz Australije.

To je tema broj jedan u svetu sporta, pa i šire, a na tu temu potencijalno bitnu vest objavio je australijski "7news".

U pitanju je medij koji je u nekoliko navrata bio na strani Đokovića tokom ove borbe.

- Novak Đoković bio je osuđen na propast i pre nego što je dobio tužbu Federalnog okružnog suda protiv deportacije iz Australije. To je uverenje bivšeg zvaničnika australijskih graničnih snaga, koji je pre nedelju dana s pravom rekao da će ministar za imigraciju Aleks Houk ukinuti Đokovićevu vizu - piše ovaj portal.

Prenete su reči neimenovanog sagovornika koji je bivši član australijske granične policije.

- Moj izvor kaže da će, bez obzira na sudski rezultat, Đoković i dalje biti deportovan. To je bilo kao podizanje crvene zastave biku (australijskoj) vladi - dodaje se.

- Napravio je veliku pesmu i igru od ove pandemije. Kada je ona prvi put počela, zabavljao se na sopstvenom turniru bez majice na sceni sa drugim igračima -

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Suština je da morate biti potpuno vakcinisani da biste ušli u zemlju, osim ako nemate izuzeća od određenih stvari, a on nije. On je svetski broj 1, ali zato što je tako glasan anti-vakser, zato su ga pogledali i zašto mu je viza prvobitno odbijena -

Mnogi su se pitali kako je Đokoviću dozvoljeno da se ukrca na let za Australiju bez potrebne vize.

- Kada podnesete zahtev za vizu u inostranstvu, dolazite na internet i to je prilično brzo. Australija nema oficire graničnih snaga u svakoj luci širom sveta - rekao je neimenovani bivši oficir.

- Nemamo resurse. To je nepraktično i nije izvodljivo. Dakle, urađene su provere prošlosti, one prolaze kroz proces i... pojaviš se u bazi podataka ako si kriminalac ili ako imaš kriminalnu istoriju, te se pažljivo pogleda. Jasno je da Novak nije kriminalac – svi to znamo. Ali pošto je privukao toliko pažnje na sebe, to ga je učinilo metom -

Novak Đoković, Tenis, Melburn
foto: Profimedia

Bivši zvaničnik graničnih snaga rekao je da će Đokoviću 'vrlo verovatno da će dobiti trogodišnju zabranu' ulaska u Australiju.

- Ako vam se viza ukine, posebno ako vam ministar za imigraciju ukine vizu, automatski dobijate trogodišnju zabranu - rekao je on.

Đoković ne odustaje od borbe da ostane u Melburnu i učestvuje na Australijan openu, a tužba i nova saslušanja planirana su za petak u toku noći po srpskom vremenu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.