BRITANSKI POLITIČAR DOPUTOVAO U BEOGRAD: Pozdravio je odluku australijskog suda (VIDEO)
Foto: Profimedia

svratio da lično čestita porodici

BRITANSKI POLITIČAR DOPUTOVAO U BEOGRAD: Pozdravio je odluku australijskog suda (VIDEO)

Najbolji teniser sveta pobedio je u ponedeljak rano ujutru po srpskom vremenu Vladu Australije i time dobio mogućnost za ulazak u zemlju

Objavljeno: 16:54h

Britanski politčar Najdžel Faraž trenutno je gost porodice Novaka Đokovića u Beogradu. Faraž je na Tviteru pozdravio odluku australijskog suda o ukidanju odluke da se najboljem teniseru sveta oduzme viza.

Faraž je u video snimku, načinjenom ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, podsetio da australijski ministar za pitanja imigracija Aleks Hok i dalje ima mogućnost da donese odluku o deportaciji Đokovića iz te zemlje.

- Dakle, proizvoljna moć je iznad vladavine prava. Sada je noć u Australiji, i ne verujem da će se to desiti, ali su ga maltretirali, govoreći mu: ‘Idi po svojoj slobodnoj volji, ali ako te opet uhapsimo, biće ti zabranjen ulazak na tri godine'. Veoma prljava taktika - naveo je britanski političar.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je u ponedeljak rano ujutru po srpskom vremenu Vladu Australije i time dobio mogućnost za ulazak u zemlju i nastup na Australijan openu.

Iako bi odluka suda trebala da bude poslednja u haosu koji traje već sedam dana, ona je za sada samo nastavak priče oko Novaka Đokovića u Melburnu.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek. Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.