NISU DOBRE VESTI: Čehinja koja je bila u istoj situaciji kao Đoković NAPUSTILA Australiju! (FOTO)
Foto: Profimedia

vrća se kući

NISU DOBRE VESTI: Čehinja koja je bila u istoj situaciji kao Đoković NAPUSTILA Australiju! (FOTO)

Renata Voračova iznenada je privedena, a nalazila se u istom hotelu gde trenutno boravi najbolji teniser sveta

Objavljeno: 22:01h

Češka teniserka Renata Voračova napustila je Australiju nakon što joj je ukinuta viza iz zdravstvenih razloga, prenela je agencija Frans pres. Ona se danas, kako prenosi AFP, ukrcala na avion iz Melburna.

Čehinja je bila u istoj situaciji kao Đoković - nevakcinisana protiv kovida dobila je izuzeće od antikovid propisa na snazi u zemlji od Australijske federacije da bi mogla da igra na Australijan openu koji počinje 17. januara, pošto je dobila virus krajem prošle godine.

Voračova je u Australiju došla u decembru, čak je odigrala i jedan meč, nakon čega je u četvrtak iznenada privedena i smeštena u hotel u kojem je i Đoković pošto su joj australijske vlasti ukinule vizu baš kao i svetskom broju 1.

Za razliku od Novaka Đokovića, ona je odlučila da odustane od učešća na turniru i napusti Australiju. Ona je u intervjuu za češke listove opisala uslove pritvora.

- U sobi sam i ne mogu nigde da idem. Mogu da otvorim prozor samo nekoliko centimetra. Čuvari su svuda, uključujući i ispod mog prozora - rekla je Voračova i dodala "da se oseća kao u zatvoru".

Australijska granična policija je saopštila da je još jedna osoba povezana s Australijan openom, kojoj je takođe bila ukinuta viza, "dobrovoljno" napustila zemlju.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.