SEĆAŠ LI SE, MORISONE SKOTE: Premijera Australije podsetili na izjavu SAMO DAN PRE Novakovog dolaska u Melburn!
Foto: Profimedia, EPA/DAN HIMBRECHTS

POJEO SVOJE REČI

SEĆAŠ LI SE, MORISONE SKOTE: Premijera Australije podsetili na izjavu SAMO DAN PRE Novakovog dolaska u Melburn!

Zašto je ubrzo promenio odluku i da li je Vlada zaista imala osnova da ne odbori vizu prvom teniseru sveta, ostaje da vidim

Objavljeno:

Čovek koji se najviše krivi za haos koji je nastao u Australiji kada je Novak Đoković sprečen da uđe u zemlju iako je imao neophodne papire kao dokaza medicinskog izuzeća je Skot Morison.

Premijer Australije je, videvši reakciju tamošnje javnosti, očigledno pokušao da prikupi jeftine političke poene i pošalje poruku da, tobože, niko nije iznad pravila.

Skot Morison, Australija, Premijer
foto: EPA-EFE/MICK TSIKAS

Ali, sada su ga podsetili na reči koje je izgovorio samo dan pre nego što je Novak doputovao, a kada je upitan kako je Srbin dobio izuzeće:

- To je pitanje za vladu Viktorije. Oni su mu dali izuzeće da dođe u Australiju i stoga radimo u skladu sa tom odlukom. Tako stvari funkcionišu. Države daju izuzeca za ljude da ulaze na tim osnovama i to traje tako već dve godine. Dakle, nema promene tog dogovora - rekao je Morison.

Zašto je ubrzo promenio odluku i da li je Vlada zaista imala osnova da ne odbori vizu prvom teniseru sveta, ostaje da vidimo.

Suđenje je zakazano za noć između nedelje i ponedeljka, počevu ponoć po srednjoevropskom vremenu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.