DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA ZA SVE KRIVI OVOG ČOVEKA: Nismo doveli igrače u zabludu, uradili smo NEVEROVATAN POSAO!
Krejg Tajli, Foto: EPA/Michael Dodge

vratio lopticu

DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA ZA SVE KRIVI OVOG ČOVEKA: Nismo doveli igrače u zabludu, uradili smo NEVEROVATAN POSAO!

Kada se pojavila tvrdnja da su izdali izuzeće pojedinim teniserima na osnovu preležanog kovida u poslednjijh šest meseci, "Tenis Australija" se opet našla po udarom jer taj razlog navodno nije dovoljan da bi se dobila viza, pa je zato Novaku onemogućen ulaz u Viktoriju

Objavljeno:

Direktor Australijan opena Krejg Tajli je mnogo puta u proteklih nekoliko meseci izazivao čas simpatije, čas bes navijača Novaka Đokovića.

Poznato je da su uvek imali odličan odnos, ali se stav ovdašnje javnosti promenio kada je najavio da je neophodna vakcinacija za nastup u Melburnu.

Onda je obelodanio iznenadnu mogućnost medicinskog izuzeća. Zatim je navukao na svoju organizaciju bes lokalnog stanovništva kada je to izuzeće dodeljeno Đokoviću jer su smatrali da su napravili rupu u pravilima da bi im najbolji teniser sveta ipak zaigrao na "Ozi" openu.

Kada se pojavila tvrdnja da su izdali izuzeće pojedinim teniserima na osnovu preležanog kovida u poslednjijh šest meseci, "Tenis Australija" se opet našla po udarom jer taj razlog navodno nije dovoljan da bi se dobila viza, pa je zato Novaku onemogućen ulaz u Viktoriju.

Novak Đoković, Krejg Tajli
foto: Printscreen/Youtube/Australian Open TV

Sada je pod udarom jer je isplivao video u kom zahvaljuje svom osoblju na odlično urađenom poslu. Ipak, Tajli je neumoljiv i kaže da je njegova organizacija sve uradila kako treba.

- Odlučili smo da u ovom trenutku ne izlazimo mnogo u javnost jednostavno zato što postoji nerešena tužba u vezi sa ulaskom u Australiju. Kada to prođe svojim tokom, moći ćemo da podelimo više informacija sa vama - rekao je on, pa dodao:

- Ima mnogo upiranja prstom i mnogo okrivljavanja, ali mogu da vas uverim da je naš tim uradio neverovatan posao i uradio je sve što je mogao prema svim uputstvima koja su im data.

Krejg Tajli
foto: Profimedia

Tenis Australija je namerno ćutala o ovoj aferi, osim u saopštenju objavljenom u petak uveče u kom se negira da je "obmanula" bilo koga davanjem takvih saveta.

- U potpunosti odbacujemo da je grupa tenisera svesno dovedena u zabludu. Informisanje igrača da mogu da uđu u zemlju uz medicinsko izuzeće preuzeto je sa veb stranice Smart Traveller na koju nas je Greg Hant direktno uputio - stoji u saopštenju "Tennis Australia".

Hant je inače ministar zdravlja i brige o starima u Australiji.

Takođe su se pojavili dodatni detalji o Tajlijevoj interakciji sa Australijskom tehničkom savetodavnom grupom za imunizaciju (ATAGI) o izuzećima za igrače koji su nedavno zaraženi kovidom ili koji su primili samo jednu dozu. 'The Age' je izvestio da je Tajli rekao da je tretman takvih igrača „u srcu održivosti Australijan opena“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.