JE LI OVO NORMALNO, GDE ĆE VAM DUŠA? Australijske vlasti ne puštaju ni SVEŠTENIKA da poseti Noleta na BOŽIĆ!
Sveštenik, ilustracija, Foto: Profimedia

PRAVE SVE VEĆE SKANDALE

JE LI OVO NORMALNO, GDE ĆE VAM DUŠA? Australijske vlasti ne puštaju ni SVEŠTENIKA da poseti Noleta na BOŽIĆ!

Čak ni na Božić

Objavljeno: 11:53h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković smešten je u oronuli hotel sa imigrantima dok vlasti Australije pokušavaju da ga deportuju.

Posle silnog mrcvarenja na aerodromu, Novak čeka ishod žalbe svojih advokata, a Božić provodi u zloglasnom smeštaju.

Sveštenik Episkopije australijsko-novozelandske, ali ni njemu to nije dozvoljeno čak ni na najradosniji hrišćanski praznik. On se sada nalazi ispred hotela u kom je smešten Đoković.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Iz Episkopije su slali zahtev australijskim vlasti za posetu, ali je on odbijen. Povodom tog događaja Episkopija je objavila i zvanično saopštenje.

"Želimo da obavestimo javnost da je danas, kada srpski pravoslavni vernici slave sveradosni Praznik Rođenja Hristovog, po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa Siluana, starešina Sabornog hrama Svete Trojice u Melburnu, protojerej-stavrofor Milorad Lončar, nakon zatražene dozvole od Australijskih graničnih vlasti da poseti Novaka Đokovića - odbijen sa obrazloženjem da nikome nije dozvoljen ulaz u dotični objekat.

Mitropolija australijsko-novozelandska najoštrije osuđuje ovakav postupak krajnje nehumanosti i neosetljivosti prema elementarnim ljudskim i verskim pravima, kao i kriminalnog tretmana prvog reketa sveta koji je legitimnim putem ušao u Australiju.

Mitropolija će nastojati da se verske potrebe Novaka Đokovića ispoštuju. Večeras, kao vid molitvene podrške, organizovan je moleban ispred ustanove u kojoj se Novak Đoković nalazi u pritvoru.

Molimo se Bogomladencu Hristu da se ljudska srca omekšaju i da se ljubav zacari među ljudima", stoji u saopštenju Episkopije australijsko-novozelandske.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.